Всеки стопанин на домашен любимец иска той да живее по-дълго.

...
Всеки стопанин на домашен любимец иска той да живее по-дълго.
Коментари Харесай

Съвети как да удължите живота на котката си

Всеки собственик на домакински любим желае той да живее по-дълго. Понякога природата знае своята работа и животното доближава дълбока напреднала възраст, в други случаи се стига до заболявания, произшествия или непредвидени случаи с съдбовен край, които не са приятни за никого. Въпреки че постоянно ще има фактори отвън нашия надзор, има защитни ограничения, които можете да вземете, с цел да предпазите котките си от заболявания, стрес и рискови обстановки. Котките са доста характерни за гледане животни и би трябвало да им се отделя внимание, с цел да живеят умерено и щастливо. Те имат потребност от игри, обгрижване и доста време за отмора, с цел да се любуват на живота си. Ако им осигурите всичко това, опцията котето ви да живее дълго е доста по-голяма.

Водете я на ветеринар постоянно. Не си мислете, че би трябвало да посещавате вашия ветеринар, единствено когато има проблем с животното ви. Честите профилактични прегледи могат да открият болести в доста ранен стадий, което да помогне за тяхното лекуване.  Прегледите са изключително значими за котките, които чудесно се крият, когато са заболели или ги боли нещо. Редовното посещаване на вашата котка при ветеринарен доктор също по този начин подсигурява, че тя е в крайник с всички предложени ваксини, медикаменти за бълхи и кърлежи. Не се опасявайте да търсите подобаващ ветеринарен доктор, който вие и вашата котка да обичате.

Не пускайте котката си на открито. Да оставите котето си на закрито е едно от най-лесните неща, които можете да извършите. Това не изисква кой знае какви старания и зависи напълно от вашата воля. По-малко евентуално е тя да получи контузии, като да вземем за пример да бъде ударена от кола и отрови, като опита да пие вода от локва с антифриз. Също по този начин е по-малко евентуално да срещне вредители и паразити, пренасящи заболявания.

Хранете я вярно. За да помогне на котката ви да живее най-добре, тя се нуждае от диета с високо наличие на влага, подобаваща за всяка порода. Хранете я паучове и суха котешка храна, защото единствено единият тип няма да свърши работа. Котките са естествени месоядни животни, които се нуждаят от доста месо в диетата си. Избягването на храна може да е симптом на зъбна болежка или положение, което изисква здравна интервенция.

Следете тежестта на котката си. Наднорменото тегло не е здравословно за котката.  Няколко непотребни кг може да докара до голям брой здравословни положения, в това число проблеми с черния дроб, диабет и артрит. Наднорменото тегло също слага под непотребен стрес ставите и органите на животното. Хранете котката си, както е предложено от вашия ветеринарен доктор. Упражненията и времето за игра също би трябвало да бъдат част от всекидневието на котето ви.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР