Всеки спорт трябва да наложи собствени правила за участието на

...
Всеки спорт трябва да наложи собствени правила за участието на
Коментари Харесай

Всеки спорт трябва да наложи правила за транссексуалните: МОК

" Всеки спорт би трябвало да наложи лични правила за присъединяване на транссексуални ", разгласи Международният олимпийски комитет (МОК) по една от настоящите тематики.

Организацията отбрани позицията си, че обособените органи би трябвало да постановат лични правила и да вземат решение за присъединяване на транссексуални спортисти. По-рано МОК получи рецензии от тенис легендата Мартина Навратилова, която е бранител на ЛГБТИ въпросите.

 

Темата стана доста настояща през предходната седмица, когато Международната федерация по плуване (FINA) реши да ограничи включването на транссексуалните спортистки в надпреварите за дами.

" Това е доста разграничителна, доста сложна обстановка, доста сложна тематика, при която би трябвало да се опитаме да балансираме справедливостта с приобщаването ", сподели представителят на МОК Марк Адамс.

" Това, за което сме наясно, е, че всеки спорт би трябвало и знае най-добре по какъв начин да гледа освен на спорта, само че и на неговите дисциплини, където има рационално преимущество. Така че одобряваме, че ще има рецензии, това е неизбежно, притеснявам се. Но ще създадем всичко допустимо, с цел да балансираме справедливостта и приобщаването ", сподели още той.

Според Навратилова това решение е " измиване на ръцете " от страна на МОК. По думите на някогашната тенисистка олимпийският комитет не желае да поеме лидерска роля в решение на този въпрос.

 

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР