Всеки собственик на куче знае колко забавно може да бъде

...
Всеки собственик на куче знае колко забавно може да бъде
Коментари Харесай

Ползите да играете с кучето си

Всеки притежател на куче знае какъв брой занимателно може да бъде времето, прекарано с неговия домакински любим. Часовете в игри, забавни занимания или просто да се разхождате дружно могат да ви разтоварят от напрегнатото всекидневие, да забравите за някои от проблемите си или просто да се забавлявате. Също по този начин давате на кучето си доста мотиви за наслада и по този начин двамата се наслаждавате на моментите дружно. Освен това може да има още доста изгоди от привидно безгрижните игри сред куче и притежателя му.

Тренирате кучето си, даже и да не го осъзнавате. Едно от преимуществата на играта с вашето куче е, че това е занимателен метод за ежедневното му образование. Тук не става въпрос за обичайните способи, с които да научите кучето си на някои номера, а за усилване на мечтаното държание. Дори и да не осъзнавате, до момента в който си играете, може да карате вашето куче да следва някои съществени правила. Такива могат да бъдат командите, когато викате кучето си, то да пристигна при вас, да пусне играчката си или да стои на място, до момента в който вие не му кажете нещо друго.

Играта обезпечава психическо стимулиране. Всички знаем, че физическите извършения са значими за нашите кучета, само че постоянно подценяваме значимостта на умствените извършения. Интерактивните игри може да наподобяват като елементарен метод да задържите кучето си заето, само че те също по този начин обезпечават доста психическа стимулация. Тъй като игрите разчитат на някои съществени правила като „ би трябвало да донесеш пръчката, в случай че искаш да продължиш да играем “, те дават късмет на вашето куче да взема лични решения и му оказват помощ да построи централизация. Добавянето на няколко бързи игри към рутината на четириногия ви другар е метод да се подсигурява, че той получава приятна умствена подготовка всеки ден.

Играта е занимателен метод за облекчение на напрежението. Играта с кучето ви е занимателна и що се отнася до облекчаването на напрежението, това е в действителност елементарен метод да подобрите общото въодушевление както на вас, по този начин и на вашето животно. Прекарването на времето с него може да има успокоителен резултат, а някои изследвания са открили, че това може да помогне за облекчение на признаците на тревога и меланхолия. Добавянето на няколко бързи 5-минутни сесии за игра с вашето куче всеки ден може да има огромен резултат както върху вас, по този начин и върху общото въодушевление на домашния ви любим.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР