Всеки родител иска детето му да расте и да се

...
Всеки родител иска детето му да расте и да се
Коментари Харесай

10 тактики да задържим вниманието на детето и да подобрим концентрацията му - Общество

Всеки родител желае детето му да пораства и да се развива по най-хубавия метод. Но в днешния свят, в който разсейването е на всички места, даже на нас, възрастните, ни е мъчно да бъдем съсредоточени и да не се разсейваме. Така, в случай че желаеме да задържим вниманието на детето си и да подобрим концентрацията му, би трябвало да поставим нужните старания както за него, по този начин и за себе си. Ето 10 неща, които ще оказват помощ.

1. Определете постоянен график

Децата се радват на рутина и конструкция, тъй че установяването на постоянен график за домашните, времето за игра и времето за лягане може да им помогне да се съсредоточат и да извършват дилемите си по-концентрирано.

2. Създайте особено място за учене

Наличието на особено място за учене и домашна работа може да помогне на децата да се съсредоточат и да останат проведени. Уверете се, че мястото е свободно от разсейващи фактори и разполага с всички нужни материали.

3. Ограничете разсейващите фактори

Децата елементарно се разсейват от технологиите и други електронни устройства, по тази причина е значимо да ограничите потреблението им. Изключете тв приемника и приберете смарт телефоните и таблетите. Нека детето не привиква с електроника на всички места към себе си. Вместо това, прекарайте качествено време дружно като редите пъзел, играете с или на настолни игри. Така ще подобрите освен концентрацията на детето, само че и своята като в това време затвърдите връзката между тях.

4. Правете почивки

Важно е да давате на децата почивки, с цел да си починат и да се заредят с сила. Според изследване, човешкият мозък може да резервира цялостна централизация за към 45 минути, след което стартира да се разсейва. Насърчавайте децата си да се разходят за малко или да извършат бърза физическа активност, с цел да им помогнете да се съсредоточат още веднъж.

5. Дайте приоритет на съня

Децата се нуждаят от доста сън, с цел да действат по най-хубавия метод, по тази причина се уверете, че спят задоволително всяка нощ. Недостигът на сън може да докара до отмалялост и липса на фокус. Елиминирайте всички разсейващи устройства от стаята на детето.

6. Подкрепяйте детето

Подкрепата е превъзходен метод да насърчите децата да се съсредоточат и да извършват дилемите си. Награждавайте ги за това, че са свършили домашните си и са изпълнили съзнателно отговорностите си.

7. Насърчавайте спокойствието

Практиките за осъзнатост, като медитация и йога, могат да оказват помощ на децата да се съсредоточат и да понижат напрежението.

8. Насърчавайте физическата интензивност

Редовната физическа интензивност е от значително значение за цялостното здраве и благоденствие на децата. Тя също по този начин оказва помощ за възстановяване на фокуса и концентрацията.

9. Избягвайте да ги натоварвате с прекомерно доста задания

Децата могат елементарно да се претоварят, когато се пробват да вършат прекалено много неща по едно и също време. Насърчавайте ги да се концентрират върху една задача в даден миг и да я завършат, преди да преминат към идната.

10. Бъдете добър модел за подражателство

Децата се учат от образеца, тъй че е значимо родителите да бъдат положителни модели за подражателство, когато става въпрос за концентриране и централизация. Дайте добър образец, като сами останете съсредоточени и изпълнявате дилемите си, когато сами се отделяте от техниката и се фокусирате върху нещо продуктивно.

В умозаключение, като прилагате тези тактики, можете да помогнете на детето си да се концентрира и да извършва дилемите си, което ще докара до възстановяване на университетските резултати и до повсеместен триумф в живота.

За още хрумвания по какъв начин да задържим вниманието на детето и да подобрим концентрацията му, намерете в уеб страницата

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР