Всеки ръководител има право да си състави екипа, служебното правителство

...
Всеки ръководител има право да си състави екипа, служебното правителство
Коментари Харесай

Проф. Ал. Маринов: Очертава се парламент, в който отделните му части много трудно ще се разберат

Всеки началник има право да си сформира екипа, служебното държавно управление не прави изключения. Те имат това право, носят и своята отговорност.

Това изясни проф. Александър Маринов, консултант на служебния министър председател Гълъб Донев, по Би Ти Ви.

По думите на Маринов единствената причина за кадровите промени в институциите, които се случват тези дни, се вършат, с цел да се прави работа.

Маринов става консултант на премиера по покана на самия Гълъб Донев, сподели той. Но не е съветвал президента Румен Радев и премиера за състава на служебния кабинет. Самото държавно управление не е подбрано въз основата на благосклонности и антипатии.

Откакто е на тази позиция, Маринов заобикаля да разяснява политически въпроси. Единственото, което си разреши да каже за разрива сред Радев и Нинова, е, че явно има разлики в метода, по който се прави политика.

По думите му правилото на държавното управление е да се работи без доста непотребни приказки.

Маринов изясни, че в случай че идващият парламент не може да сформира държавно управление, ще има различен длъжностен кабинет, няма да е същият. Не може да планираш служебно ръководство с месеци напред, тъй като не е съгласно конституцията. За да има някаква смяна, ще се наложи и смяна на конституцията, изясни той.

По думите му са смешни изявленията, че служебното държавно управление трансформира геополитическата ориентировка на страната и че ще подписва нов контракт с " Газпром ".

Маринов е на мнение, че има сериозен спад на доверие и това е знак за рецесия в политиката. Според социологическите проучвания се обрисува парламент, в който обособените му елементи доста мъчно могат да се схванат. Голяма част от политиците не могат да схванат, че парламентарната, огромната политика не е като разпрата в кварталната механа, където може да наречеш по всевъзможен метод сътрапезника, изясни Маринов.

Попитан категорично дали е трябвало да се приказва за безпорядък и съсипия в енергетиката и с газа, професорът отговори, че имало много липса на съгласуваност.

Но незабавно заприказва по какъв начин, в случай че страната не давала помощ за газа, а единствено за тока, това в действителност няма да е задоволително – в този смисъл съм склонен, че предходното ръководство беше малко безредно, съобщи пред bTV Маринов.

Моята компетентност е вътрешна политика, посочи той. Нямам усещане, че служебното държавно управление вкарва мутри във властта. Може би би трябвало да бъдат дадени съответни данни, сподели още Маринов.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР