Всеки поне веднъж в живота си го е боляло зъб

...
Всеки поне веднъж в живота си го е боляло зъб
Коментари Харесай

Как бързо да успокоим зъбобол с прости методи

Всеки най-малко един път в живота си го е боляло зъб и знае доста добре, че това положение е просто извънредно. А какво вършим когато имаме зъбобол? Разбира се, отиваме на ортодонт!
Но в случай че неприятностите ви заловен, да речем, през нощта или просто няма метод незабавно да отидете на стоматолог, тогава прибягваме до националната медицина.
Предлагаме ви да се запознаете с елементарни способи, които ще ви облекчат страданието.

Йодно-физиологичен разтвор
Разтворете чаена лъжичка сол и няколко капки йод в чаша топла вода (можете да добавите и щипка сода). Разбъркайте усърдно и изплакнете с този разтвор устата. Болката би трябвало да отшуми.

Чесън, лук, сол
Настържете или изсипете няколко скилидки чесън и четвърт дребна глава лук в блендер, смесете ги със сол, до момента в който се получи каша. Сместа се нанася върху болния зъб, затрупан с парче памук от горната страна.

Валериан
Тинктурата на валериана прави добра работа за облекчение на зъбобол. Намокрете дребен памучен тампон в смес и прикрепете към болния зъб. Валерианът може да бъде сменен с камфор алкохол.

Лед
Трябва да изпразнете формите за лед. Изсипете кубчета лед върху забрадка и прикрепете към бузата.

Масаж
Натискането на празнина над горната джука ще помогне на зъбобола да отшуми. Освен това може да облекчи страданието с масаж на ръцете. Намерете на дланта си мястото, където костите на показалеца и палеца се срещат и масажирайте с кръгови придвижвания в продължение на 5-7 минути.
Масажът би трябвало да се прави на ръката, която е противоположна на болния зъб (зъбът боли отдясно, масажирайте лявата ръка и обратно).
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР