Всеки пациент, който има нужда от лечение и съответно лекарство,

...
Всеки пациент, който има нужда от лечение и съответно лекарство,
Коментари Харесай

Ананиев: Всеки пациент, нуждаещ се от лечение, ще получи здравна помощ

" Всеки пациент, който има потребност от лекуване и надлежно лекарство, ще получи здравна помощ. Няма да лишим нито един пациент от медикаменти, които се употребяват в Европейския съюз ". Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев, който през днешния ден е на заседание при премиера Бойко Борисов, осведоми БГНЕС.

Ананиев посочи, че няма мораториум за нови медикаменти, а краткотрайна едногодишна мярка за стабилизиране на бюджета на НЗОК.

" Министерството на здравеопазването ще поеме заплащането на медикаментите за онкологични болести. Механизмът, който сътворяваме подсигурява лекуването на пациентите, които имат онкологично заболяване и които имат потребност от новите молекули, които не са включени в бюджета на НЗОК ", заяви Ананиев.

Той сподели, че ще бъде основана профилирана експертна комисия към Министерство на здравеопазването, която ще преглежда случаите и ще взема решения за закупуването на нужните лекарства.

Условието за 1/3 страни остава за всеки случай, само че решенията ще се вземат от профилирана комисия лекари, сподели Ананиев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР