Всеки пътешественик, който обича да посещава далечни дестинации, е почти

...
Всеки пътешественик, който обича да посещава далечни дестинации, е почти
Коментари Харесай

Най-ужасните храни, които се сервират в ресторанти

Всеки странник, който обича да посещава далечни дестинации, е съвсем длъжен да опознае както традициите на дадена страна, по този начин и нейната кухня. Все отново храната нерядко се възприема като самобитно огледало на нравите в едно общество.

А колкото по-далечна е дестинацията, толкоз и кухнята е по-екстравагантна. Затова през днешния ден ще ви срещнем с няколко типа гозби, които въпреки да се считат за деликатеси в някои географски ширини, към момента будят смут у доста туристи.

1. Печено морско свинче

Ако възприемате това животинче като бухнал домакински любим, то най-добре задраскайте Еквадор от листата с мечтани екскурзии. Хора, които са се докоснали до този локален специалитет, споделят, че усетът на месото прилича патешко, а хрупкавата коричка е същинско угощение за сетивата.

2. Око на риба звук

Това несъмнено е същински деликатес в Страната на изгряващото слънце. Консумира се най-вече в първокласните японски заведения за хранене, само че в случай че домакините ви решат да ви впечатлят, това ще е храната, с която ще го създадат или най-малко ще се опитат.

 Балут

3. Замътено патешко яйце

Ястието, наречено балут, попада в менютата на доста заведения за бързо хранене в източноазиатските страни. Деликатесът съставлява сварено патешко яйце, в което има ембрион на към този момент завършено пате. Мнозина ексцентрици, които са заситили глада си с недоразвития запъртък, са на мнение, че това е един от най-силните афродизиаци.

4. Свински мозък в мляко

Макар в българската кухня да участват значително черва на животни, този специалитет към момента е прекомерно отдалечен за нашето небце. Той се предлага в консерва, а етикетът гласи, че една порция съдържа 3500 мг холестерол, което се равнява на 1170% от целесъобразния дневен банкет.

5. Тюлен, пълнен с чайка

Ако се чудите по какъв начин северните нации са посрещнали коледните празници, правилният отговор е с кивиак. Това ужасяващо ядене влиза в обичайна кухня на Гренландия и редица други северни нации. За да бъде подготвен за консумация, пълненият с чайка тюлен би трябвало да престои цели 7 месеца в леда.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР