Всеки път, когато самолет се разбие, светът обръща взора си

...
Всеки път, когато самолет се разбие, светът обръща взора си
Коментари Харесай

„Разследване на самолетни катастрофи“ разкрива още интригуващи случаи в нов сезон

Всеки път, когато аероплан се разбие, светът обръща взора си към протичащото се. Същото вършат и специалистите, чиято работа е да схванат събитията и аргументите. „ Разследване на самолетни произшествия “ се завръща по National Geographic за своя 23-ти сезон и разкрива истината зад най-легендарните авиационни произшествия. Всеки епизод включва разкази на очевидци, завладяващи възстановки, най-съвременни компютърно генерирани изображения, информация от черни кутии, записи от пилотската кабина и изявленията с проверяващите, които в последна сметка са определили какво се е объркало.

Разкривайки мрачната истина, че авиационната сигурност се усъвършенства с всеки идващ случай, „ Разследване на самолетни произшествия " наблюдава тези авиопроизшествия, с цел да разбере какво и за какво се е объркало.

Вълнуващите разкрития от новия сезон на „ Разследване на самолетни произшествия “ може да наблюдавате от 26 февруари, всеки понеделник от 22 часа, по National Geographic, а по-долу ще откриете и повече информация за всеки от епизодите:

Фатална инструкция

Полет 302 на Ethiopian Airlines се разрушава след политане от Адис Абеба, убивайки всички на борда. Това е вторият съдбовен случай с Boeing 737 MAX 8 единствено за пет месеца. Когато следователите заключават, че еднакъв програмен продукт е предизвикал неведнъж наклоняване на самолета и при двата случая, целият флот от самолети MAX 8 е спрян, до момента в който не бъде открито решение.

Ужас над Тихия океан

Когато мощна детонация раздира дупка в аероплан 747 над Хаваите, девет пасажери, подсигурени/привързани с колани за седалките си, са засмукани от кабината. С два запалени мотора екипажът съумява някак си да обърне тежко разваления аероплан, с цел да кацне в Хонолулу. И макар че следователите незабавно подозират, че виновността е терористичен акт, търсенето на отговори в последна сметка води до смъртоносно късо съединяване.

Изчезнала футболна звезда

Чартърния полет на Piper Malibu, с изгряваща млада футболна звезда Емилиано Сала на борда, изчезва от радарите над Ламанша. Мълвата за известния пасажер бързо се популяризира и случаят става водеща вест по целия свят. Британските следователи откриват, че самолетът се е разпаднал, преди да удари водата. Когато най-сетне откриват останките, следствието им поема в поврат, който никой не е очаквал.

Борба за оцеляване

Заобиколени от пламъци, излизащи от пода на кабината, водачите на Pilgrim Airlines 458 обезверено се пробват да кацнат. Сред пушек, рискова горещина и нулева видимост, те по някакъв метод съумяват да се приземят при заледен контейнер на Роуд Айлънд. В рамките на минути адските пламъци  унищожават всички доказателства за това по какъв начин е почнал пожарът. И без записващо устройство за данни, оживял водач е този, който в последна сметка дава на следователите информацията, от която се нуждаят.

Без предизвестие

Два самолета, пренасящи туристи, се приближават при величествен водопад в Аляска и се сблъскват. Единият се разпада при удара, а другият пада във водата съвсем недокоснат. Оцелелият водач свидетелства, че конфликтът е станал без предизвестие. Но до момента в който останките бързо разкриват на следователите по какъв начин двата самолета са осъществили контакт, те би трябвало да се уповат на 3D технологията, с цел да схванат аргументите.

Пожар на борда

Само минути след излитането на Saudia Flight 163 избухва пожар. Екипажът съумява да обърне L-1011 и да кацне в Рияд, само че по-късно огънят бързо гълтам самолета, убивайки всички 301 души на борда. Това е една от най-смъртоносните авиационни произшествия на всички времена и от проверяващите зависи да открият както повода за пожара, по този начин и за какво се е популяризирал толкоз бързо, откакто самолетът е бил на земята.

Катастрофа в Дъч Харбър

След четиричасов полет водачите на PenAir 3296 вършат своя финален метод към сложното за навигиране летище на остров Аляска. Без право на неточност, техният двумоторен турбовитлов аероплан се приземява. Но екипажът не може да го спре и той излиза от пистата. Разследващите не могат да обяснят случая, до момента в който не доближават до информация за кръстосани кабели и подъл попътен вятър.

Смъртоносно рухване

След четиридневно прекъсване за поддръжка, водачите на Colgan Air 9446 се борят да задържат своя Beech 1900 във въздуха. И макар че някак съумяват да се върнат назад в посока летището, самолетът пада във водите край Кейп Код единствено минути след политане. Останките не дават на следователите съвсем никакви доказателства, за които да се захванат. Но анализът на данните от полета в последна сметка обръща случая с главата надолу.

Фатално политане

Товарен аероплан " Дъглас DC-8 ", разполагащ единствено с три работещи мотора,  е превозен от Канзас Сити до оборудване за поддръжка за ремонт.

Екипажът прави опит за политане с три мотора, само че самолетът се отклонява от пистата и се разрушава, убивайки и тримата водачи. Разследващите вършат детайлна инспекция на образованието на водачите и откриват, че симулаторът, на който са упражнявали, би им дал съдбовно неправилно схващане за процедурата с три мотора.

Единадесет смъртоносни секунди

Приближавайки се до Тайпе по време на засилваща се стихия, полет 676 на " Чайна Еърлайнс " внезапно стопира хода си и пада от небето върху претрупан път. Отнела живота на всички 196 души на борда и шестима души на земята, това е най-тежката авиационна злополука в историята на страната. Разрешаването на случая се свежда до 11 мистериозни секунди, в които нито един от водачите не поема ръководството на самолета.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР