Всеки от нас си има списък от най-добри, най-лоши и

...
Всеки от нас си има списък от най-добри, най-лоши и
Коментари Харесай

10-те най-вдъхновяващи филма на всички времена

Всеки от нас си има лист от най-хубави, най-лоши и даже най-смешни кино продукции. Ще ви срещнем с нашия, който обаче визира единствено тези филми, от които феновете по целия свят черпят своето ентусиазъм.

Нареждайки филмите най-много по мощното въздействие, което те оказват върху своите зрители, през днешния ден ви представяме 10-те заглавия, заслужаващи наградата на най-вдъхновяващи филми. От трагични до комедийни такива, те ще оставят филмовите фенове без мирис.

10. Бейб

Дори и десетото ни място да ви се стори малко необичайно, историята на дребното прасенце Бейб съумя да развълнува доста повече аудитория, в сравнение с предполагахме. Действието се развива в една плантация с животни, на чийто декор се откроява прасето Бейб. Историята му ще ви въодушеви, а сюжета ще ви разсмее.

9. Седем души

На деветото място в нашата ранглиста се подрежда вдъхновяващата драма с присъединяване на Уил Смит – „ Седем души “. Разказваща за трагичната орис на основните персонажи, тя ще ви разплаче и ще ви накара да се замислите над същинския смисъл на живота. Горещо предлагаме кино лентата на всички фенове на драмата.

8. 12 години иго

Тежка, сърцераздирателна и трагична история, разказваща живота на Соломон Нортъп. Както подсказва и заглавието, фенът ще успее да стане очевидец на ужасяващото иго, на което е подложен другояче свободният основен персонаж. Филмът печели цели три награди Оскар и се радва на звездното присъединяване на актьорите Брад Пит и Бенедикт Къмбърбач.

7. Карате кид

Заглавието под седмо място в класацията, ни въодушевява и предизвиква към проявата на воля и храброст. Историята за дребното момче, което последователно съумява да усвои изкуството на каратето, поражда интереса на огромна част от филмовите фенове.

6. Изкуплението Шоушенк

Единственият филм с оценка в IMDB 9,3 е известната продукция „ Изкуплението Шоушенк “. Цялостното деяние се развива на територията на щатския затвор „ Шоушенк “. Въпреки, че основният воин е наказан на две поредни доживотни присъди зареди двойно ликвидиране, ориста му съумява да накара фена да се усмихне.

5. Зеленият път

Също задоволително добре оценен от филмовите фенове е драмата „ Зеленият път “. Застанал в центъра на събитията е американския актьор Том Ханкс, който влиза в ролята на затворнически надзорник. Историята се заплита както към него и неговите сътрудници, по този начин и към пандизчиите, заключени в килиите, които те пазят. Една история за воля, откровеност и може би малко свръхестествена нотка, която прави лентата още по-вълнуваща.

4. Красив разум

Невероятно преобразяване на артиста Ръсел Кроу в персонажа му Джон Наш съумява да се хареса на редица кино критици. Освен с изключителната актьорска игра, филмът ще ви разплаче с тъжната история, въодушевена от действителния живот на известния икономист. Зрителят е обхванат и в това време шокиран от протичащото се на екрана, осъзнавайки постепенно същинската болест на основния воин.

3. Смело сърце

Филмът, отпред с холивудската звезда Мел Гибсън, съумя да породи интерес у мнозината кино фенове, които същински ценят историческите екшъни. Продукцията, написана по историята на Рандъл Уолъс, е горделив притежател на цели пет награди Оскар и има още пет влиятелни номинации.

2. Добрият Уил Хънтинг

В функциите на филмовата лента влизат Бен Афлек, Мат Деймън и Робин Уилямс, а историята раздрусва всеки един неин фен. Съдбата на Уил Хънтинг, допира сърцето на всеки един от нас със своя драматичен привкус. Уил е юноша, с потвърдени математически познания, който вместо да е съумял учител или прочут създател, на него му се постанова да работи като чистач. Проследете сюжета на продукцията и ви уверяваме, че няма да съжалявате.

1. Преследване на щастието

Отново в основната роля виждаме Уил Смит, само че този път той е съпроводен от дребния му наследник Джейдън и от трагичната му орис. Сценарият е по същинската история на Крис Гарднър, който съумява от скитник да се трансформира в прочут милионер. За да ви потвърдим, какъв брой вдъхновяваща е в действителност продукцията, ще приключим нашата ранглиста с откъс от „ Преследване на щастието “:

„ Ако имаш фантазия, я пази доста добре. Когато хората не могат да създадат нещо, те обичат да повтарят на другите по какъв начин то е невероятно. “

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР