Всеки от нас от време на време изпитва болка в

...
Всеки от нас от време на време изпитва болка в
Коментари Харесай

8 комбинации от храни, които намаляват възпаленията в тялото

Всеки от нас понякога изпитва болежка в разнообразни елементи на тялото си, която от време на време е индикация за някакво инфектиране. В такива моменти постоянно прибягваме до съответните лекарства и смазки.

Има обаче метод да избегнем потреблението на лекарствени средства. Някои типове храни, плодове и зеленчуци сами по себе си имат свойството да предотвратяват инфекции и възпаления, а комбинирани с други такива, усилват лечебната си мощ и се трансформират в естествено лекарство.

Вижте тези 10 комбинации сред противовъзпалителни артикули, които основават мощно взаимоотношение сред противовъзпалителните си и други жизненоважни съставни елементи и водят до бързо възстановяване на възпалението.

1. Грозде и малини

Освен че е извънредно вкусна, комбинацията от тези плодове оказва помощ да се предотврати и образуването на инфекции в организма. Малината съдържа киселина, която покачва успеваемостта на кверцетиновата киселина, намираща се в гроздето. Когато двете киселини се смесят и „ съюзят ”, те доста потискат възпалението. Консумацията на грозде и малини дружно, оказва помощ за попречване на инфекции в организма, като по този начин се понижава риска от коронарна болест на сърцето и остеопороза.

2. Зелени зеленчуци и зехтин

 зелени зеленчуци

Зелените зеленчуци, като марулята да вземем за пример, съдържат в състава си съставни елементи, които попречват развиването на възпалителни процеси в организма, понижават риска от очни инфекции и по този метод предотвратяват болести като макулна недъгавост. Силата на свойствата на тези съставни елементи се покачва, когато те се комбинират със зехтин, защото здравословните мазнини, на които той е богат, се усилват и усъвършенстват усвояването на съставките, съдържащи се в зелените зеленчуци.

3. Кефир и бадеми

Кефирът е ферментирала млечна напитка със характерен усет и мирис. Подобно на киселото мляко, съдържа огромни количества пробиотични бактерии, които въздействат благотворно върху здравето на тялото. Добавянето на нарязани бадеми към кефир оказва помощ за понижаване на възпалението в червата, защото влакната, намиращи се в бадемовите кожи, хранят пробиотичните бактерии, които се съдържат в кефира. Този развой води до разпространяване на " положителни " стомашни бактерии, които предотвратяват образуването на хронично инфектиране в червата и понижават болката, която може да бъде резултат от него.

4. Боровинки и спанак

Тези, които интензивно се занимават със спорт и извършения, постоянно усещат болежка в ставите и мускулите вследствие на възпалителни реакции, зародили по време на извършения. Комбинирането на спанак и боровинки оказва помощ за решаването на този проблем. Спанакът подтиква притока на О2 в тялото и усъвършенства дишането, а нитратът, съдържащ се в него оказва помощ на мускулите да работят по-ефективно по време на подготовка. В същото време боровинките понижават изгарянето на мускулите по време на подготовка. Всичко това дружно предотвратява инфектиране на тялото.

 боровинки против възпаления

5. Кайенски пипер и сладостен картоф

Кайенският пипер се счита за най-лютивият на земята. Добавянето на този пипер, или надробен пипер от други люти чушки, към оранжеви зеленчуци като сладки картофи и тиква, които са богати на бета-каротин, предотвратява възпаления на кожата. Посочената композиция усилва усвояването на витамин А от организма. Този витамин се бори с разнообразни кожни инфекции и възвръща и построява кожни кафези, спомагайки за реализиране на по-гладка кожа и здравословен тип на лицето.

6. Чесън и лимон

Лимонена киселина, витамин С, магнезий и калций са единствено част от потребните съставки, съдържащи се в лимона. Чесънът също е богат на редица хранителни субстанции като желязо, витамин В12 и антиоксиданти, които оказват помощ за облекчение на възпалението. Взаимодействието сред укрепващите качества на лимона и антиоксидантите свойства на чесъна, основава мощно естествено лекарство, което почиства организма от нездравословни бактерии и редуцира възпалението. Нарежете лимона на части и сварете дружно с чесъна, след което консумирайте получената запарка.

7. Зелен чай и лимон

 зелен чай с лимон против възпаления в тялото

Зеленият чай е общоизвестен с многочислените си изгоди за здравето, в това число понижаване на риска от рак, коронарна болест на сърцето и хронично инфектиране. Той съдържа антиоксиданти, наречени катехини, които укрепват имунната система и спомагат за попречване на възпалението. Лимонената киселина и витамин С, които се намират в лимона, оказват помощ на тялото да усвои до 13 пъти повече тези катехини. Така с помощта на нарасналата всмукване на антиоксидантите се предотвратява образуването на инфекции или се обезвреждат към този момент съществуващи такива в организма.

8. Куркума, мед, джинджифил и лимон

Тази запарка затопля тялото от вътрешната страна и облекчава болките, които усещаме по време на простуда или грип. Куркумата и джинджифилът съдържат мощни антиоксиданти, които, както към този момент споменахме, се усвояват по-ефективно от организма с помощта на витамин С и лимонената киселина, които се намират в лимона.

Медът придава наслада на сместа и служи като натурален антисептик за тялото. Така в композиция с противовъзпалителните свойства на останалите съставки, получаваме домашно лекарство, което е идеално за облекчение на признаците на настинки и разнообразни инфекции.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР