Всеки от нас има познат, който е особено обожаван от

...
Всеки от нас има познат, който е особено обожаван от
Коментари Харесай

Комарите обичат точно тези 4 типа хора

 бременна жена дърво

Всеки от нас има прочут, който е изключително обожаван от комарите. Той притегля насекомите сходно на валериан котки!

Оказва се, че това си има пояснение. Експертите в региона на опазването на здравето считат, че комарите в действителност избират избран вид хора. Ето 4 фактора, поради които може да се превърнете в изкусително лакомство за комарите:

Бременните

Комарите се притеглят от миризмата на въглероден диоксид, отработван от хората при дишане. Бременните дами го издишат повече, по тази причина вниманието към тях е по-специално.

Струва си да се означи, че пренасяният от комари вирус Зика може да се трансформира в опасност за бебето при заразяване по време на бременност.

Спортуващите

След като сте си създали уличния джогинг, не се изненадвайте от дейните ухапвания на комарите. Това е по този начин, тъй като насекомите са привлечени от млечната киселина. Тя се създава интензивно в мускулите по време на физическите натоварвания и комарите я обожават.

Употребилите алкохол

Експертите настояват, че след приема на алкохолни питиета, ставаме по-привлекателни за комарите. Алкохолът покачва телесната ни температура и кръвопийците налитат на „ топличко “.

Първа кръвна група

Според проучванията, вероятността комар да ухапе човек от първа кръвна група е 83%. Най-малко изложени на риск откъм комарни офанзиви са хората от втора кръвна група.

Така че в случай че сте в някоя от рисковите групи, се запасете със защитни средства и дръжте комарите в боязън!

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР