Всеки осми ваксиниран пловдивчанин си е бил и бустерна доза.

...
Всеки осми ваксиниран пловдивчанин си е бил и бустерна доза.
Коментари Харесай

Всеки осми ваксиниран пловдивчанин с бустерна доза

Всеки осми имунизиран пловдивчанин си е бил и бустерна доза. По данни на Единния информативен коронавирус портал 23 253 от всички 183 993 ваксинирани в региона са си сложили трета игла. С тази численост Пловдив се пробва да догони София, където хората с трета игла към този момент са 72 017.

„ Цялата ми компания са имунизирани с трета доза и ме изядоха, че аз не съм, по тази причина и взех решение да си я слага “, изяснява Милена и споделя, че при реимунизацията се е тормозила, тъй като е имала леко главоболие.

Други като Пламен, който повече от 15 години работи в Испания, са се ваксинирали в чужбина. Прибрал се е за празниците у нас и е твърдо решен след Нова година да отиде да му бият трета игла в България. " Не съм го направил до момента, тъй като в Испания не можеш да отидеш, когато решиш. Викат те лекарите. Един от сътрудниците ми към този момент има, само че аз към момента очаквам ", изяснява Пламен и си спомня, че когато е стартирала имунизацията, здравните управляващи са викали испанците и работещите за ваксини по набор.

Бустерни дози в Пловдив се слагат в имунизационния кабинет в РЗИ-Пловдив, както и при персоналните лекари и във краткотрайните имунизационни пунктове в региона. Ако човек се е имунизирал с коронавирус ваксина, само че желае да си бие и грипна, е добре да изчака най-малко месец.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР