Всеки обича да хапва вкусно и питателно. Но учените препоръчват,

...
Всеки обича да хапва вкусно и питателно. Но учените препоръчват,
Коментари Харесай

Защо е по-добре да се храним бавно?

Всеки обича да хапва вкусно и питателно. Но учените предлагат, с цел да не преяждате, да се храните на дребни порции и доста постепенно.

По този метод вие освен ще намалите тежестта си, само че и ще поставите в ред кръвното си налягане и ще предотвратите развиването на артрит. Бавното асимилиране на храната води до други позитивни резултати.

На първо място, в случай че ядете постепенно, можете последователно да намалите апетита си. Усвояването на храната " с мозъка " оказва помощ доста да се понижи желанието за ястие над нормата. По предписание хората постоянно преяждат.

Това се дължи на обстоятелството, че чувството за задоволеност идва малко със забавяне. Оттук идват в следствие болките в стомаха и проблемите с наднорменото тегло. Ако забавите този развой, тогава можете да усетите засищане в точния момент и да спрете, когато тялото ви е получило нужното количество храна.

В допълнение, бавното усвояване на храната оказва помощ да се управляват нейните порции. Ако ядете по-бавно, тогава бързо ще се наситите, даже и с такива дребни порции, които преди са ви се коствали прекомерно „ микроскопични “. А това ще ви помогне да отслабнете по-бързо и да се почувствате свободни и леки.

 здраволсовно хранене

Разбира се, предходните точки водят до обстоятелството, че човек, който се храни постепенно, не натрупа непотребни килограми и затова не страда от меланхолия. Той няма предпочитание и потребност да пази диета. Освен това, както демонстрират опитите във Франция, хората, които изпитват наслаждение от бавното дъвчене и дребните порции храна, страдат по-малко от сърдечно-съдови болести.

Бавното асимилиране на храната оказва помощ и на храносмилането. Всички ние още от учебно заведение, от часовете по анатомия знаем, че храносмилането стартира не в стомаха, а доста по-рано.

Още в устата храната се комбинира със слюнката и стартира да се разпада на обособени детайли, които се усвояват доста по-бързо от тялото и го насищат с сила. Тоест, колкото по-бавно ядете, толкоз по-добър ще бъде процесът на храносмилане. Поглъщайки части храна бързо, без да дъвчете, лишавате тялото си от потребни микроелементи и субстанции.

Ако ядете постепенно, в действителност можете да се насладите на усета на храната. И това ще направи всяко хранене забавно. Както споделят французите: наслаждавайте се не на резултата от храната, а на усещанията, които тя носи. В допълнение, бавното хранене ще бъде първата ви стъпка към здравословния метод на живот.

Експериментите демонстрират, че феновете на бързото хранене постоянно не виждат какво ядат, тъй че могат да задръстят телата си с всевъзможни нездравословни храни. Японски учени потвърждават, че бавното приемане на храната оказва помощ да се защитим от развиването на сърдечно-съдови болести и диабет.

Освен това хората, които се хранят прекомерно бързо и не са прекомерно осведомени с качеството на продуктите, постоянно страдат от по този начин наречения метаболитен синдром, когато човек покачва кръвното налягане, равнищата на холестерола в кръвта и развива затлъстяване. Процесът на бързо приемане на храна също води до чести киселини, което е значимо за тези, които страдат от гастрит.

Е, в последна сметка, в случай че ядете постепенно, това несъмнено няма да ви навреди!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР