Всеки милиметър място има значение, когато компаниите се опитват да

...
Всеки милиметър място има значение, когато компаниите се опитват да
Коментари Харесай

Идва началото на края на SIM картите

Всеки милиметър място има значение, когато фирмите се пробват да изградят все по-сложна техника във все по-малка опаковка. И относително големите SIM карти от дълго време са обект на гнева на производителите на хардуер, написа The Verge.

И производителят на чипове ARM може да има отговор: интегриран на същия чип като процесора съставен елемент, наименуван iSIM.

ARM твърди, че iSIM ще бъде " парченце от квадратен милиметър ", до момента в който сегашните SIM карти са с размери 12,3 х 8,8 мм -- и то без да броим хардуера, в който те се слага. Новият стандарт ще спести освен място, само че и пари: в този момент картите костват " десетки цента ", до момента в който скоро производителите ще би трябвало да заплащат под 10 цента.

Но не бързайте да се радвате: технологията първо ще бъде създадена за новите дребни устройства от поколението Internet of Things -- като безжични датчици, които се нуждаят от връзка с интернет.

Остава един огромен въпрос: дали мобилните оператори ще одобрят технологията. Производителите на телефони към този момент имат опция: дребен чип с размер 6 х 5 мм, носещ името eSIM - само че очевидно той не среща поддръжката на промишлеността.

Според ARM, бъдещето на технологията е ярко.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР