Всеки месец АБВ Поща подготвя видео с полезна информация за

...
Всеки месец АБВ Поща подготвя видео с полезна информация за
Коментари Харесай

АБВ Поща дава съвети как да предпазим личната си електронна поща

Всеки месец АБВ Поща приготвя видео с потребна информация за потребителите – „ АБВ Съвети “. Новата тематика визира сигурността на електронната поща и нещата, които е значимо да знаем за нея.

АБВ Поща дава сигурност на потребителите си, като употребява всички модерни технологии за това.

Кой може да влезе в пощата ви?

Услугата на АБВ Поща е предпазена в задоволителна степен, а нерегламентирано влизане е допустимо само, в случай че паролата или различният имейл адрес бъдат компрометирани. Отгатването на паролата не съставлява нарушение на сигурността, защото се употребява законен метод за влизане в кутията.

Как да изберем задоволително сигурна ключова дума?

Гарантирането на сигурността на паролата зависи напълно от притежателя на дадена пощенска кутия.

Например, ключова дума от вида: „ 123” сигурно е комфортна за въвеждане и елементарно се запомня, само че е и извънредно лесна за отгатване.

Парола от вида: „ b95Zy28fCa”, която не значи нищо и е формирана от инцидентно подбрани, неповтарящи се знаци е неуместна и сложна за запомняне, само че и сложна за отгатване.

Вашата АБВ Поща заслужава неповторима ключова дума. Използването на една и съща ключова дума допълнително от един интернет уеб страница може да носи заплаха за сигурността на вашата е-поща изключително в случай че паролата за него съответствува с тази на имейла адреса, с който се регистрирате в този уебсайт.

Бъдете деликатни, тъй като това може да подсигурява вашата сигурност.

В тази връзка, АБВ ви дава опцията да наблюдавате от кои IP адреси се вършат несполучливи опити или сполучливи достъпвания на вашата АБВ Поща.

Информацията която ви дава тази алтернатива се доближава от връзката „ История” от първата страница откакто влезете във АБВ Поща. Записите в нея са подредени хронологично по дата, час и IP адрес, от който е осъществено действието.

Така че в случай че забележите, че някой пробва да влезе в АБВ Пощата ви, можете да предприемете ограничения, като промяна на паролата или сигнализиране на екипа на АБВ.

Препоръчваме ви да следите и директория „ Изпратени” за копия на писма, които не са били изпратени от самите вас.

Уверете се в отбраната си в интернет.

Друг значим фактор за сигурността на всяка услуга в интернет, изискваща ключова дума и потребителско име, е надеждността на компютрите, от които я употребявате. Използването на антивирусни приложения или още по-добре – цялостни пакетни решения, е наложително в днешно време.

В този смисъл не се предлага потреблението на обществени и други компютри или устройства, за които не можете да бъдете сигурни дали са предпазени в задоволителна степен.

Какви са останалите рекомендации на експертите от АБВ Поща, разберете в блога на АБВ.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР