Всеки мечтае за перфектно бели зъби. Има няколко домашни трикове,

...
Всеки мечтае за перфектно бели зъби. Има няколко домашни трикове,
Коментари Харесай

Как да се отървете от пожълтелите зъби

Всеки мечтае за съвършено бели зъби. Има няколко домашни трикове, които употребяват ефикасни естествени съставки за избелване на зъбите вкъщи без да заплащате огромни суми за поддръжка.

Джинджифилова паста

Тази паста е отлична за избелване на зъби вкъщи, с помощта на ексфолиращия си резултат, тъй че отстранява микрочастиците от зъбен камък, които вършат зъбите да наподобяват жълтеникави. Можете обаче да го употребявате единствено два пъти седмично, с цел да не изхабите зъбите си. В противоположен случай това ще отслаби емайла, причинявайки сензитивност.

Смесват се 3 чаени лъжички сода за самун, ¼ чаена лъжичка джинджифил на прахуляк и 3 капки етерично масло от мента. Съхранявайте сместа в компактно затворен съд и надалеч от излагане на светлина. Когато ще го употребявате, първо намокрете четката за зъби, сложете нормалната паста и най-после прибавете тази примес. Почистете добре и по-късно изплакнете с вода.

Ягоди със сол

Ягодите съдържат витамин С и тип киселина, която оказва помощ за унищожаване на зъбната плака, допринасяйки за белите зъби. Освен това можем да прибавим малко сода за самун, с цел да избелим зъбите по-бързо. Необходими са ви единствено 3 ягоди, щипка едра сол и ½ чаена лъжичка сода за самун. Намачкайте ягодите с вилица до приемане на пюре, след което прибавете останалите съставки и разбъркайте, до момента в който получите хомогенна паста, която също така ще ексфолира.

Сложете тази примес върху четката за зъби и изчеткайте за пет минути във всички ъгли на устата. Накрая изплакнете с вода и измийте зъбите си с нормалната си паста за зъби. Не използвайте тази примес повече от 2-3 пъти седмично, в противоположен случай може да изхабите зъбите си.

Водороден пероксид и паста от сода за самун

Водородният пероксид или водороден пероксид и содата за самун са домашни трикове, необятно употребявани за избелване на зъбите. За да получите тази паста, смесете сода за самун с водороден прекис, до момента в който получите примес, която можете да употребявате вместо нормалната паста за зъби.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР