Всеки македонец, според своите убеждения, сам да реши как да

...
Всеки македонец, според своите убеждения, сам да реши как да
Коментари Харесай

ВМРО-ДПМНЕ иска македонците да гласуват по убеждение на референдума

Всеки македонец, съгласно своите убеждения, самичък да реши по какъв начин да гласоподава на референдума за името на страната в края на месеца. Такова обръщение излъчи най-голямата опозиционна партия в западната ни съседка ВМРО-ДПМНЕ на изключителна конференция тази нощ, съобщи БНР.

Не партиите, а нацията би трябвало да взема решение националните въпроси, разгласи водачът на националистите Християн Мицковски и добави, че всеки обособен македонец, със личния си морал и съвест, ще вземе решение, което счита за най-хубаво.

" Нашата татковина е на кръстопът и това са исторически решения. Трябва да се каже, че с направеното до момента държавното управление унищожи всички преговорни позиции, градени до момента ", съобщи Мицковски в централата на партията. " Просто би трябвало да слушате сърцето и мозъка си и в последна сметка Македония ще завоюва ", сподели той.

Същевременно Мицковски дефинира контракта с Гърция за името Северна Македония като " пропаст ".

На 30 септември македонците ще бъдат запитани дали поддържат участието на страната в Европейския съюз и НАТО чрез сключването на контракта с Гърция.

Същевременно американският министър на защитата Джеймс Матис разгласи, че идната седмица ще посети Скопие. Матис е угрижен, че Русия може да се опита да повлияе на резултата от референдума, след отправената към Македония покана за участие в НАТО. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР