Всеки лев ни е важен да влезе в бюджета -

...
Всеки лев ни е важен да влезе в бюджета -
Коментари Харесай

Властта отчете ниски нива на контрабандни цигари

" Всеки лев ни е значим да влезе в бюджета - толкоз доста претенции има за увеличение на заплати ", уточни още Борисов. И за следващ път увери, че Министерство на вътрешните работи, митниците, Национална агенция за приходите и службите правят сериозна работа по понижаване на сивия бранш при горивата, алкохола, захарните произведения и ТЕЛК решенията.
Най-големите триумфи обаче са в битката против контрабандата на цигари, тя е паднала до рекордно ниски равнища, бе регистрирано на конференцията. За първото тримесечие на 2019 година делът на противозаконното ползване на безакцизни тютюневи произведения е 3.8% - най-ниската стойност, откогато се следи пазарът от 10 години насам. Проучването става посредством събиране на празни кутии от цигари в 20 огромни града и още 6 по-малки в страната. Инициативата е на петте огромни тютюневи компании, които работят на българския пазар. 
Половината от откритите кутии без бандерол са били предопределени за безмитна търговия. Другата половина са марки с незнаен генезис или от няколко страни - Северна Македония, Румъния, Гърция. За първи път са открити контрабандни кутии от Грузия.
Свиленград и Димитровград остават с най-високи равнища на контрабанда - надлежно 29% и 13%. През първото тримесечие на годината най-сериозно е повишена контрабандата във Велико Търново, Пазарджик и Варна. В Хасково обаче, където обичайно са регистрирани двуцифрени равнища на противозаконното ползване, през първото тримесечие има сериозен спад до 7.3%.
Интересна констатация показа Тихомир Безлов от Центъра за проучване на демокрацията. Преди европейските избори в страната се появили количества цигари с незнаен генезис, чиито опаковки обаче били отпечатани със същите машини, употребени у нас преди 2015 година Дали това е било случайност, занапред ще разберем, сподели Безлов.

ДИАЛОГ
Тютюневите компании приканиха за по-сериозни ограничения против контрабандата на рязан тютюн. Той влизал най-вече от Турция, където се продавал свободно по пазарите от локалните тютюнопроизводители. Над 11 тона рязан тютюн е хванат от началото на годината, отговори премиерът Бойко Борисов. Той използва случая да разгласи, че към този момент е почнала " жътвата на канабиса ". До момента е арестуван 1 звук, а през предходната година са били 110 тона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР