Всеки иска да е щастлив и здрав, предава Мениджър Нюз. Много

...
Всеки иска да е щастлив и здрав, предава Мениджър Нюз. Много
Коментари Харесай

7 навика, които ще поддържат ума ви здрав

Всеки желае да е благополучен и здрав, предава Мениджър Нюз. Много хора считат, че ключът за това се крие във физическото здраве. Д-р Даниел Амин обаче има вяра, че това не е задоволително. Той твърди, че здравият разум е най-хубавият метод да имаме благополучен и работлив живот, оповестяват от Inc.

Д-р Амин е невролог и бележит теоретичен помощник на Американската психиатрична асоциация. Той е сценарист и продуцент в 10 известни шоута за човешкото схващане и е взел участие във филмите  " After the Last Round "  и  " The Crash Reel. "  В последната си книга  " Change Your Brain Change Your Life ", той проучва какъв брой значимо е да разбираме мозъка си, с цел да може да бъдем сигурни, че той ще ни служи добре за остатъка от живота ни. Книгата разкрива, че здравият разсъдък може да бъде подържан благодарение на няколко всекидневни навика.

Ето и някои от предложенията на доктора.

1. Променете метода си на хранене

Диетите са извънредно известни през днешния ден, само че за множеството хора тяхната изгода се изчерпва със свалянето на няколко кг. Често, обаче сходни диети имат отрицателно въздействие над човешкия мозък. Книгата на доктор Амин се концентрира над някои съществени хранителни правила, които ще предпазят мозъка ви. Промяната в приема на избрани въглехидрати и пиенето на повече вода може доста да усъвършенства умственото здраве. Той предлага диета, която съдържа хранителни субстанции като въглехидрати, богати на фибри, потребни мазнини и протеини.

2. Тренирайте

Когато графикът им стане по-натоварен, първото нещо, от което множеството хора се отхвърлят, е тренировката. Д-р Амин акцентира смисъла на упражненията за понижаване на напрежението върху мозъка, увеличение на притока на О2, кръв и хранителни субстанции в него и предпазването му от високи равнища на кръвна захар. В книгата си той също предлага необятна гама от тренировки, които поддържат разнообразни елементи от мозъка активни като да вземем за пример извършени за съгласуваност и силови тренировки.

3. Медитирайте

Светът може да бъде доста забързан и безреден и отделянето на малко време за тишина и успокоение може да бъде мъчно. Докторът описва колко значимо е да намирате време за всекидневна медитация, която да успокоява угриженото схващане.

4. Отървете се от отрицателните мисли

Д-р Амин отбелязва, че отрицателните мисли могат да нанесат най-тежки вреди на умственото ни здраве. Всеки един от нас има тревожни мисли, само че в случай че ги оставим да тровят съзнанието ни, сигурно може да чакаме неприятни последици. Той предлага няколко метода за битка с тези мисли. Един от тях е да разгледате тази мисъл под лупа и да идентифицирате по какъв начин тя ви кара да се чувствате. След това преценете по какъв начин може да преобърнете това възприятие благодарение на смяна в гледната точка.

Прочетете целия текст в Мениджър Нюз.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР