Всеки ентусиаст кулинар, който обожава да готви и експериментира в

...
Всеки ентусиаст кулинар, който обожава да готви и експериментира в
Коментари Харесай

Златни правила за приготвянето на пухкав и бухнал кекс

Всеки запалянко кулинар, който обожава да готви и опитва в кухнята, е правил апетитен бухнал и набъбнал кекс, само че всички се сещаме за първите си злополучни опити, които са се случвали на 100 % на всеки един от нас.

За да се оправят даже начинаещите, които вършат първите си стъпки в сладкарството, сме подготвили тази публикация със златни правила за приготвянето на бухнал и набъбнал кекс.

1. Подготвяне на продуктите

Най-важното е приготовление на продуктите авансово, а точно - всички съставки да са на стайна температура. За тази цел изкарайте нужните артикули за кекса от хладилника най-малко 30 минути преди, да започнете да приготвяте кекса.

2. Разбийте добре захарта

Разбийте доста добре захарта в продължение на 7-8 минути, до момента в който яйцето удвои и даже утрои размера си, както и придобие консистенция на бухнал крем.

Друго значимо нещо, когато започнете да разбивате яйцата с миксер, е че е целесъобразно да почнете от най-ниската степен, след което последователно да усилите степените.

3. Пресейте сухите съставки

Тоест брашното се смесва с набухвател, какао и се пресяват авансово и това е наложително предписание за бухнал и набъбнал кекс. Пропускането на тази стъпка постоянно води до неуспех.

4. Разбъркване на брашното

Препоръчително е брашното да не се разбърква с миксер, а с дървена лъжичка, до момента в който сместа се хомогенизира.

5. Фурната се загрява авансово

Загрейте фурната още когато стартирате да разбивате яйцата - това ще ви подсигурява, че фурната ви е в действителност загрята. Загрейте фурната на 180°C без вентилация или на 160-170°C с включена вентилация на фурната.

6. Изпичане на кекса

Изсипете кексовата примес в определената форма за печене, която авансово сте намазнили или сте сложили хартия за печене. Изпечете на авансово загрята фурна, като не отваряйте малката врата на фурната в първите 25 минути, другояче бухналият кекс ще спихне и няма да е в действителност набъбнал.

Запомнете тези съществени правила за подготвяне на бухнал и набъбнал кекс, тъй че само ви остава да си изберете една от нашите предписания за кекс, да запретнете ръкави, и да изненадате фамилията си с най-вкусния кекс, който биха хапнали в миналото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР