Всеки един от нас е дал клетва. Клетвата е много

...
Всеки един от нас е дал клетва. Клетвата е много
Коментари Харесай

Асен Василев: Държавата не бива да се управлява от диванчета, фотьойлчета, джипки и сараи

Всеки един от нас е дал клетва. Клетвата е доста елементарна - Заклевам се в името на Република България да съблюдавам Конституцията и законите на страната и във всичките си дейности да се управлявам единствено от ползите на народа. Заклех се! В тази клетва не участва думата " партия ". В тази клетва не участва нищо друго с изключение на във всичките си дейности да се управлявам от ползите на народа. Затова за мен е доста радостно, че в българския парламент има хора, които се ръкочводят от този принцип, от тяхната съвест и в името на народа.

Това разяснява вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев на изключителна конференция откакто стана ясно, че част от министрите и депутати от Има Такъв Народ напущат партията. 

Надявам се тези депутати да стават от ден на ден и в този парламент и във всички бъдещи парламенти. Защото това страната да се ръководи от диванчета и от фотьолчета, от хора, които нямат смелостта да влязат в тази постройка и да положат тази клетва, е повода да сме в батака, в който сме. Държавата би трябвало да се ръководи от нейните законни представители, които идват всеки ден на работа в тази постройка, уточни той.

А не от сценаристи зад кулисите, посочи той.

Или иот някогашни министър председатели в джипки. Или от почетни ръководители в сараи. В момента, в който политиката на България стартира да юсе прави в формалните институции, от хората които са положили клетва, това е момента, в който ние ще имаме естествена страна. Мафията загуби опцията да образува държавно управление. Оттук-нататък думата е на народа, приключи Василев. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР