Всеки е чувал за многобройните лечебни свойства, които притежава чесънът,

...
Всеки е чувал за многобройните лечебни свойства, които притежава чесънът,
Коментари Харесай

Лечебна ракия с див чесън бори високото кръвно!

Всеки е чувал за многочислените лечебни свойства, които има чесънът, и за това, че неслучайно е прочут като естествен антибиотик. Това важи даже и за дивия чесън, прочут също като левурда или мечи лук.

Дивият чесън се среща на доста места из широколистните гори и планините в България. Представлява многогодишно тревисто растение, което се употребява както в кулинарията, по този начин и във фармацията.

С нежните пера на дивия чесън можете да украсите салатите си, да декорирате пастети, сандвичи и какво ли още не. Можете да ги добавите в супи и предястия, само че имайте поради, че с цел да извлечете оптимално техните скъпи субстанции, е добре да ги консумирате пресни.

В случая сме решили да Ви предложим 3 по-нестандартни предписания с див чесън, които несъмнено съставляват интерес:

Ракия от див чесън

Необходими артикули: 1 връзка див чесън, 1 л ракия.

Начин на подготвяне: Дивия чесън се измива и нарязва на едро. Залива се с ракията и се оставя в стъклен съд да престоява към 15 дни. След като измине избраното време, ракията се прецежда, налива се в бутилки, които се затварят добре. Така приготвената ракия е подготвена за консумация, само че може да бъде оставена и да отлежава.

Тази ракия се смята за лечебна, тъй като има свойството да намалява кръвното. Освен това ракията с див чесън оказва помощ при атеросклероза, проблеми с паметта и виенето на свят.

Салата от див чесън

 Лечебна ракия с див чесън бори високото кръвно!

Необходими артикули: 1 връзка див чесън, 1 връзка копър, 2 сварени яйца, 1 салата Айсберг, 1 ч. ч. кисело мляко, сол и зехтин на усет

Начин на подготвяне: Салатата Айсберг се измива, накъсва и се поставя в огромна купа. Към него се прибавят измитите и нарязани на ситно копър и див чесън и обелените и нарязани на кубчета яйца. Добавят се подправките на усет, разбърква се и се залива с киселото мляко. Така приготвената салата е подготвена за поднасяне.

Картофено пюре от див чесън с топено сирене

Необходими артикули: 1 кг картофи, 1 връзка див чесън, 4 топени сиренца (от триъгълните), 50 г масло, 100 мл прясно мляко, сол на усет

 Салата с див чесън

Начин на подготвяне: Картофите се измиват, обелват и нарязват на дребно. Заливат се с подсолена вода, едвам ги покрие, и се варят на слаб огън, до момента в който омекнат. Когато са подготвени, се прецеждат и към тях се прибавят маслото и топените сирена. Връщат се за малко на котлона, до момента в който маслото и сирената се разтопят, пюрето се размачква, като последователно се прибавя и млякото. Накрая се прибавя ситно нарязаният див чесън и, в случай че е належащо, още сол. Отново се разбърква и се сервира като гарнитура, до момента в който е още топло.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР