Всеки ден става все по-спокойно, но умората си казва думата

...
Всеки ден става все по-спокойно, но умората си казва думата
Коментари Харесай

Български спасител в Турция: От тук нататък намирането на живи хора граничи с чудо

" Всеки ден става все по-спокойно, само че умората си споделя думата и още сме малко по-апатични ", заяви ръководителят на българските избавителни екипи в Турция Красен Георгиев в студиото на " Денят ON AIR "  и акцентира, че не би могъл да не помни гледките от Турция.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 399
" Нашата работа е малко по-специфична. Целта ни беше да използваме избавителни кучета, с цел да маркират избрани места, където може да има живи хора. Работехме с авансово набрана информация къде има такива упования. Благодарение на нашите кучета бяха открити потвърдено 6 живи индивида. Успяхме да се намесим в точния момент в няколко златни дни – интервал, в който хората имат огромна опция да оцелеят и бяхме на точното място в точното време ", посочи Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Според него от тук нататък намирането на живи хора граничи с знамение. Георгиев означи, че обстановката, в която са попаднали, е била проведен безпорядък, само че непрекъснато се е случвало да се вадят живи хора.

" Когато видиш, че такива дългогодишни старания дават резултат, невъобразимо е чувството на задоволство. Доказа се, че всичко това, което вършим, има голям смисъл ", безапелационен е Георгиев.

Той описа, че българските избавителни екипи са били признати извънредно добре във всяка една тенденция, а локалните хора са се грижили за всички.

" Първо бяхме назначени в Адана, където имаше знаеща се численост паднали здания. Самият град изглеждаше ненаселен поради това, че всички спяха по улиците, в колите си. Отне относително малко време всичко да бъде обходено, тествано ", уточни Георгиев.

Гостът удостовери, че за българските избавителни екипи е нужна работа с психолози, тъй като гледката е била незабравима.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР