Всеки ден се краде по един автомобил в София. Автомобилите

...
Всеки ден се краде по един автомобил в София. Автомобилите
Коментари Харесай

Автоджамбази задигат по една кола на ден и то за секунди

Всеки ден се краде по един автомобил в София. Автомобилите на възраст до пет години са обект на непрекъснат нездравословен интерес, а крадците са се специализирали в отнемането им за секунди.

Все отново се регистрира и спад в кражбите на коли – към два пъти по-малко по отношение на предходната година. 

Задържани са в Бургас, Варна и Габрово

13 от най-известните в подземния бизнес са задържани. За част от тях споделя Владислава Тричкова.

Релето, Бербера, Войника, Пуйката и Руснака. Това са един от най-известните автоджамбази у нас. През последните месеци всички те са задържани. Някои по два пъти. Като Релето, който е прочут и с автокражби, и с това, че преди години беше част и от бандата за похищение „ Наглите “ . През април той и Бербера са арестувани. 

Те са престъпни регистрации - единият има осем, а другият е с 28

Двамата автокрадци са докарвали откраднатите коли в този под земята гараж в столичния квартал „ Надежда “. В него има 11 паркоместа. Всички те са употребявани единствено от тях двамата.

След задържането Бербера остава в ареста. Релето излиза . И продължава.
Сред известните автоджамбази са и Пуйката и Войника. Разследвани от години. Задържани за обири на коли, взломни обири и въоръжени грабежи. От най-малко 10 години не са хващани на мястото на престъплението. До преди дни, когато са арестувани.

В употребяваните от тях коли са открити механически и заглушаващи устройства

Според проверяващите всеки един от автоджамбазите е експерт в кражбата на избрани марки коли. В днешно време един автомобил може да бъде откраднат за по-малко от минута. Като най-предпочитани от нарушителите са коли на не повече от 5 години.

От Столична дирекция на вътрешните работи споделят още, че едвам към 5% от този вид закононарушения се разкриват. Основната причина – сложното доказване на виновност.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР