Всеки ден от 12 до 18 часа в офиса на

...
Всеки ден от 12 до 18 часа в офиса на
Коментари Харесай

Заради студеното време ИТН събират подписи в офиса на партията

Всеки ден от 12 до 18 часа в офиса на Политическа партия “Има подобен народ ”/гр. Кюстендил, ул. “Хан Крум 2 ”можете да се подпишете в подписката за референдума проведен от партията. При по-хубаво време шатрата ще бъде още веднъж на площад “Велбъжд ”,информират от партията.

Референдумът е за смяна на формата на държавно ръководство на България от парламентарна в президентска република. Въпросът е дефиниран по този начин:Подкрепяте ли производство на избори за Велико национално заседание, което да реши въпросите за промени във формата на държавно ръководство от парламентарна република в президентска република?

За да предизвикат парламентарно разискване по тематиката на Има Такъв Народ ще са им нужни минимум 200 000 подписа.

Народното събрание приема решение по предлагането за референдум на едно гласоподаване в период до три месеца от внасянето на предлагането, в случай че са спазени условията на закона.

С решението Народното събрание може да утвърди предлагането за производство на референдум с въпроса или въпросите, по които би трябвало да се организира гласуването, или стимулирано да отхвърли предлагането.

Законът гласи, че когато предлагането направено от предприемчив комитет с подписка, съдържа подписите на не по-малко от 400 000 български жители с изборни права и отговарящи на условията на закона, то тогава Народното събрание е длъжно да одобри решение за производство на референдум.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР