Всеки ден има нещо, което ни тревожи и ни пречи

...
Всеки ден има нещо, което ни тревожи и ни пречи
Коментари Харесай

Пет начина да спрем да се тревожим

Всеки ден има нещо, което ни тревожи и ни пречи да бъдем щастливи. Личните проблеми, стресът в работата, здравословното положение - всичко това провокира хиляди терзания. Ето 5 елементарни стъпки да се справите със напрежението и терзанията:

1.Не се опасявайте от отвод

Животът е поредност от триумфи и провали. Важно е да не се опасявайте да приемете неуспеха и да продължите напред. Опитайте се да не надценявате заплахата, тъй като ориста обича смелите. А и най-лошите сюжети, които разигравате в главата си, в никакъв случай не са реалистични.

2. Ще има ли значение след няколко годините?

Спомнете си за интервали в живота си, когато непрестанно сте се тормозили за нещо, а по-късно сте осъзнали, че терзанията ви са били напразни. Или пък сте се справили със обстановката надалеч по-добре, в сравнение с сте очаквали.
 паника iStock/Getty Images
3. Спрете с мислите “ще съм благополучен, когато... “

Най-глупавото нещо е да се притеснявате за нещо, което въобще не се е случило и най-вероятно в никакъв случай няма да се случи. Направете проект за деяние с съответни стъпки, които да следвате. Тревожността ще намалее фрапантно, откакто предприемете съответни дейности.-->

4. Живейте в сегашното

Не се безпокойте за минали неща. Спрете да се притеснявате за обстановки, които не можете да измененията или контролирате. Често желаем да променим предишното, държанието на другите или даже времето. И когато се надигнем пред обстановка, която не можем да променим, постоянно продължаваме да вършим опити и да се тормозим.
 паника iStock/Getty Images
5. Ако желаете да сте по-спокойни, не бъдете докачливи

Постарайте се да мислите позитивно. Не обръщайте внимание кой какво е споделил за вас или ви е обидил. Не може всички да ви харесват.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР