Всеки човек на Земята има свой личен духовен водач. Той

...
Всеки човек на Земята има свой личен духовен водач. Той
Коментари Харесай

Как да открием своя духовен водач?

Всеки човек на Земята има собствен персонален нравствен лидер. Той съставлява водач-предводител. Някои хора са способни да усетят наличието им, а други даже ги виждат. Това става най-често по време на медитация.

Да разпознаете своя нравствен лидер изисква време. Когато това стане обаче, ще се почувствате в компанията на една топла, любяща и съзидателна мощ. Посредством водачите ни ние започваме по-ясно да осъзнаваме непрекъснатостта на живота и нашата идентичност, под формата на душа.

В заобикалящата ни галактика и нашето съществувание точно водачите са обликът на божията благосклонност. Те са неизменима част от осъществяването на нашата орис.

 Духовен лидер

Духовните водачи съставляват комплицирано устроени същества, изключително когато са водачи-експерти. В множеството случаи равнището на разсъдливост на душата на дадения човек дефинира и степента на напредъка на прикрепения към него лидер.

Зрелостта на духовния лидер зависи и от това дали има единствено един или повече възпитаници под негово управление. Висшите и над това равнище водачи нормално работят с цяла група от души в духовния свят и на Земята.

За да не се затрудняват, те имат на разположение и други същества, които им оказват помощ. В множеството случаи всяка група души има един или повече по-скоро нови учители, които ги образоват. Поради това в някои случаи един човек може да се окаже с повече от един човек, който му оказва помощ.

 Карма

За да се доближите до своя нравствен лидер, то му измислете име. Направете това след дълго медитиране. Обикновено имената варират от елементарни, странни или неизмеримо звучащи думи, до ексцентричности. Произходът им обаче постоянно има бездънен смисъл и значение.

Идват най-много от съответни минали животи, в които учителят е прекарвал време с ученика си. Дори да не стигнете до името обаче, може просто да се употребява едно общо означение за своя лидер от рода на: началник, консултант, инструктор или просто " моя другар ".

 Духовен ментор

За да се приближи човек до духовният си преподавател, се употребява внушаемост. По този метод някои стигат даже до положението да ги пресъздават. Много е значимо човек да разбере повода, заради която избрани водачи са прикрепени към тях.

Когато човек опознае по-добре своя нравствен лидер, то той стартира да го назовава другар. С тази дума обаче би трябвало да се внимава. С обозначението нравствен другар най-често се свързват смисли, като нравствен сателит или равнопоставен приятел от групата, а не с лидер.

Съществата, които са наши другари, съществуват на равнища, които не са доста по-висши или по-нисши от нашето. Те ни окуражават от духовния свят, до момента в който ние сме на Земята. В други случаи могат да бъдат с нас, като въплътени в човешки облик придружители, до момента в който ние вървим по пътищата на живота.

От изключителна значимост е хората да оценят на умишлено равнище ролята, която техните водачи играят в живота. Тези същества-учители, със своите умели техники за инструктиране, поучават всеки от нас.

Те са до нас, с цел да ни дават хрумвания, както и с цел да ни успокояват в тежки моменти. Поради това, когато сме в усложнение, е най-добре да се обърнем за помощ към тях. Те в никакъв случай няма да ни откажат.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР