Всеки човек и бизнес да бъдат обгрижени. Не залитайте в

...
Всеки човек и бизнес да бъдат обгрижени. Не залитайте в
Коментари Харесай

Борисов с ново нареждане: Грижи, а не забрани


Всеки човек и бизнес да бъдат обгрижени. Не залитайте в забрани! Това разпореди на министрите през днешния ден министър председателят Бойко Борисов по време на работно видеоконферетно заседание на Министерския съвет.

Той няколко пъти натърти, че не желае затваряне и строги забрани, хората трябвало да бъдат убеждавани да съблюдават ограниченията, а всеки, който се нуждае от грижи – да ги получи. Загриженият министър председател заседава отвкъщи, където се лекува от ковид. Борисов заприказва за „ по-гъвкав метод във всяка една сфера на социално-икономическия живот “.

„ Искам да не залитате в най-лесното - заповеди за забрани. Искам тъкмо противоположното - всеки човек да бъде обгрижен, всеки един бизнес, по тази причина от вас изисквам тази еластичност! “, отсече Борисов. Той подреди всеки от министрите, без значение за коя сфера дава отговор - обучение, спорт или просвета, да е в непрестанен контакт с министъра на опазването на здравето Костадин Ангелов, с цел да може „ да се подхващат нужните ограничения за безвредно осъществяване на действия в подтекста на условията за ограничение на разпространяването на COVID-19 “.

Премиерът отдели доста време на просветителната система. Той изиска министрите Ангелов и Вълчев да предложат решение за продължаването на просветителния развой в изискванията на епидемията. От думите на Борисов стана ясно, че той избира да не се затварят учебните заведения в цялата страна, а да се работи локално според от решенията на регионалните щабове. При университетите решенията ще бъдат взимани от университетските управления.

Според Борисов, би трябвало да се ускори контролът върху карантинираните. Ако всички контактни се затворят и не излизат, заразяването се стопира. И когато контролът за съблюдаване на карантината се следи от способените органи, ограниченията дават резултат, овладява се заразяването, изясни тезата си министър председателят.

После Борисов описа на минисрите по какъв начин е минало съвещанието на европейските водачи за коронакризата. Разясни, че няма да вземе решение за пазаруването на ваксини преди да се е произнесъл Народното събрание. „ Ако депутатите ни поддържат, тогава купуваме и действаме в изискванията на пандемия. Ако не ни поддържат, няма да купуваме “, акцентира министър председателят Борисов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР