Всеки човек е роден да бъде щастлив. Но колцина са

...
Всеки човек е роден да бъде щастлив. Но колцина са
Коментари Харесай

Човекът в търсене на щастие, прилича на стара жена, загубила очилата, които стоят на главата й ~ Михаил ЛИТВАК

Всеки човек е роден да бъде благополучен. Но колцина са тези, които могат да заявят, че в действителност са щастливи? Навярно не доста. Какво е нужно, с цел да бъде човек благополучен?

Съдържанието на щастието се заключава в три понятия – „ желая ”, „ мога ”, „ задължен съм ”.

При множеството от нас те просто не съответстват. Ако желая – не се получава. Ако съм задължен – не ми харесва. Как да се вкара порядък в това? Ако желаете, само че не можете, пробвайте се да се научите. Всяка активност и работа са нещо положително. Необходимо е просто да започнете да действате.

У нас се поражда разнообразни стремежи. Важно е те да бъдат сортирани деликатно. Всички дейности би трябвало да водят до развиване на личността. Стратегията за работа над самия себе си се заключава в това, да се сдобиеш с колкото се може повече умения. Човекът обаче, преди всичко, се стреми към задоволство на своите стремежи.

Когато си избираш цел, на първо място разбери води ли до нея оня път, по който би трябвало да вървиш. Ако това не е твоят път, въобще не тръгвай. Към верният път нас ни направляват вътрешните сили.

Зaпoчнaл ли cи дa миcлиш – peшaвaй, peшил ли cи – дeйcтвaй.

В нашия клуб сме създали техника за приемане на решения. Тя е следната – би трябвало да си спомните първата мисъл, пристигнала ви на разум, която се счита и за най-правилната. Ако това не ви се удаде, то би трябвало да се доверите на ориста.

Главното е да действате, не трябва да се колебаете. Не бива да се страхувате от грешките, неудачите са седем пъти по-полезни от триумфа.

Неприятностите ви оказват помощ да осъзнаете своите неточности и идващия път да действате вярно. Защо точно 7 пъти? В мозъка, позитивните страсти заемат 35%, а негативните 5%. Затова, когато човек се усеща зле, той стартира да мисли. Неудачите ни държат в тонус, от тях не е нужно да се боим, без тях няма развиване.

Не се опитвайте да променяте събитията и другите хора, променяйте себе си и се приспособявайте към събитията.

За човек е значимо да се хареса на трима души – на себе си, на шефа си и на половия си сътрудник. При това, като не не помни, че с жена си може да се раздели, а от работа – да бъде уволнен. Само от себе си няма къде да се дене. Затова, преди всичко, човек би трябвало да се хареса на себе си. Мнозина оспорват това одобрение, припомняйки за децата. Но децата са едвам на 4-то място. Децата потеглят по своя път даже по-рано, в сравнение с това се случва физически. На 12-14 години, те към този момент стартират да презират родителите си и мъчно одобряват тяхното мнение. На 20, при вярно образование, детето напуща дома и изцяло се отделя. Не бива да се живее единствено поради децата. Трябва да ги възпитате по този начин, че на 20 години да могат към този момент сами да си изкарва прехраната. Развитие е обвързвано с това, децата да не ни слушат. В противоположен случай към момента щяхме да живеем в пещери. Всичко ново провокира митинг.

За да променим ориста, би трябвало да излезем отвън нормалния сюжет. Променяйте себе си, тогава и сюжетът ще се промени. И най-важното, което е належащо – имайте положително мнение за себе си.

Всички ние, сме изключения, основани сме в единствен образец, по тази причина постоянно сме първи. Не бива да се копирам един различен, нужно е да сътворяваме себе си. Всеки е чувал поговорката, че боецът би трябвало да мечтае да стане военачалник. С годините аз премислих тая сентенция. И стигнах до извода, че е нужно да мечтаете да станете генерали, с цел да бъдете положителни бойци. Ако ти нищо не вършиш, по какъв начин може някой да ти помогне? Нужно е да излезеш от блатото на своята орис и да не позволиш цялата тая кал и нечистотия още веднъж да те повлече надолу.

Не се опасявайте да изглеждате глупави, опасявайте се да сте такива. Това е елементарна истина. Не се бойте от наказание. Работете за себе си, не мислете за другите. По този метод може да забележите какъв брой бързо се усилва качеството на вашата работа. Защото резултатите се смятат за артикул на вярното проведената работа. Например – за един доктор главното се състои в това, да назначи вярно лекуване. Не е нужно той да се безпокои, дали пациентът ще извършва неговите наставления, това не е работа на експерта. Необходимо е да престанем да се занимаваме с останалите и да се съсредоточим върху своята работа.

Ако желаете да съхраните себе си, не се оценявайте по този начин, както ви прави оценка вашия комшия. Важно е да следвате личния си път. Не би трябвало да търчите след щастието. Човекът в търсене на благополучие наподобява на остаряла жена, изгубила очилата, които стоят на главата й. Саморазвитието и себепознанието – това е единствения ключ, водещ към щастието и триумфа.

Източник:
Снимка: Wikimedia Commons

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР