Всеки четвърти работник в Германия получава по-малко от 14 евро

...
Всеки четвърти работник в Германия получава по-малко от 14 евро
Коментари Харесай

Германия: Всеки четвърти получава под 14 евро на час

Всеки четвърти служащ в Германия получава по-малко от 14 евро на час брутно. Това демонстрират настоящите данни от Федералната статистическа работа за април 2022. Те бяха оповестени по искане на Левите в Бундестага.

23,35 % от чиновниците - към 9,3 милиона от общо 39,8 милиона заети - получават по-малко от 14 евро бруто на час, което е напълно малко повече от минималната работна заплата. 14,8% от заетите получават минималната работна заплата от 12 евро на час.

Дебат за смяна в минималната отплата

" Ако всеки четвърти човек в Германия получава по-малко от 14 евро бруто на час, равнището на възнаграждение в Германия е явно прекомерно ниско ", подлага на критика Дитмар Барч, съпредседател на парламентарната група на Левите. " Въвеждане на 14 евро минимална работна заплата е нужно - също и за компенсиране на инфлацията. "

Комисията по минималната работна заплата неотдавна реши да усили минималната ставка с 41 цента до 12,41 евро от януари 2024 година. През януари 2025 година тя би трябвало да нарасне на 12,82 евро. " Планираното нарастване единствено с 41 цента е трагична загуба на действителни заплати ", уверен е Барч. " Ниското равнище на възнаграждение ще ни сътвори проблеми и когато става въпрос за пенсиите. За милиони хора съществува опасността от беднотия в преклонна възраст ". Пенсионният фонд към този момент губи доста милиарди поради ниските заплати.

***

Припомнете си и това видео от нашия списък:

Търсите работа в Германия? Ето по какъв начин да кандидатствате.

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР