Все повече ваксинирани пловдивчани си слагат и трета доза от

...
Все повече ваксинирани пловдивчани си слагат и трета доза от
Коментари Харесай

Все повече ваксинирани пловдивчани си слагат трета доза

Все повече имунизирани пловдивчани си поставят и трета доза от препаратите против COVID-19, сподели инспекция на TrafficNews.

В момента тематиката се разисква извънредно интензивно пред имунизационните кабинети в Пловдив. Причината е, че и в Европейския съюз се разисква зеленият документ за пътешестване да важи след сложена трета бустерна доза ваксина. Предложението бе направено от Гърция, а редица страни в Европа го поддържаха. Решението се преглежда и от френските управляващи и се чака дефинитивно мнение до края на седмицата.

„ Страните би трябвало да обмислят бустерна доза за всички възрастни над 18 години с приоритет хората над 40 години. Това цели да увеличи отбраната от инфекции и да предотвратя в допълнение хоспитализация”, изясни шефът на Европейския център за предварителна защита на заболяванията към Европейска комисия.

Третата доза се планува да бъде поставяна най-рано шест месеца след привършване на първичната скица.

„ И сега тя може да бъде сложена най-рано 180 дни след втората. Иначе системата не ни позволява да впишем човека”, обясниха пред наш кореспондент в един от имунизационните кабинети.

До момента 6 646 души в Пловдивска област имат трета доза от имунизациите. Интересът към имунизационната акция е огромен. Общо имунизирани са 316 798 души, от тях 168 747 са със приключен имунизационен цикъл. Така към този момент 29% от популацията в региона е изцяло имунизирано.

Само за последното денонощие са сложени 2296, от тях две трети са от препарата на " Пфайзер ".



Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР