Все повече ученици и студенти ще използват електронни платформи и

...
Все повече ученици и студенти ще използват електронни платформи и
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Обучението в електронна среда е неизбежно в бъдеще

Все повече възпитаници и студенти ще употребяват електронни платформи и запаси като средство за учене, съобщи министърът на образованието и науката Красимир Вълчев.

„ Обучението в електронна среда и посредством електронни запаси е неизбежно да се ползва в бъдеще. То започва сполучливо с помощта на обстановката и на напъните, положени от учителите, както и на положителната ангажираност на родителите, само че то си има и своите компликации и дефицити. В никакъв случай не може да замести присъственото образование в учебно заведение. В идващите години, десетилетия, системите на образованието ще продължат обучителния развой в обичайна класна стая “, съобщи просветителният министър пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия.

Вълчев разгласи още, че се работи и по законова смяна, която да дава опция електронното образование да се ползва и при бъдещи грипни ваканции.

„ Трябва да продължим да надграждаме “, акцентира още просветителният министър и разясни, че системата е стартирала с краткотрайни правила поради зародилата зараза от ковид. „ До края на това десетилетие главните просветителни запаси за учениците би трябвало да бъдат електронни “, добави още той.

Във връзка с идното отваряне на детските градини министър разгласи, че е извършено представително изследване сред 95 хиляди родители, от които 38% са изразили подготвеност да пратят децата си на учебно заведение. 30% обаче се двоумят и чакат рекомендациите на експертите, които споделят, че който има опция, би трябвало да задържи децата си у дома, тъй като това е най-сигурната среда.

„ Търсим баланс. Никой не може да даде безспорна убеденост на родителите, детската градина е безвредно място “, счита Вълчев. Той разясни, че рекомендациите на просветителното министерство са групите да бъдат сред понижени 12 и 18 деца, да се организира непрекъсната стерилизация, а в случай че времето го разрешава, по-голямата част от заниманията да се организират навън. Образователният министър разясни още, че отдалеченост ще се съблюдава сред обособените групи, сред родителите и личния състав, само че не и сред децата в самата група.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР