Все повече страни затяган мерките заради новия щам на коронавируса

...
Все повече страни затяган мерките заради новия щам на коронавируса
Коментари Харесай

Вълна от нови ограничения в редица държави

Все повече страни затяган ограниченията поради новия вариант на ковид Омикрон. Индонезия наложи възбрана за пътешестване за Република Южна Африка и още седем африкански страни след появяването на нов вид на ковид, открит към този момент и в някои европейски страни, заяви през днешния ден държавен чиновник.

Забраната влиза в действие от на следващия ден и се отнася за чужденци, посетили Южна Африка, Ботсвана, Намибия, Зимбабве, Лесото, Мозамбик, Есватини и Нигерия през последните две седмици, сподели индонезийската имиграционна работа, предава Българска телеграфна агенция. Чужденци, посетили посочените страни през последните 14 дни, няма да бъдат допускани да влизат в Индонезия през контролно-пропускателните пунктове, съобщи представител на службата. Той сподели също, че управляващите са престанали да издават визи за жители на тези страни.

Индонезия съумя да преодолее втората вълна на пандемията, провокирана от мощно заразния вид Делта. Повечето от рестриктивните мерки за преодоляване на епидемията към този момент отпаднаха, което дава опция на потърпевшата от тях стопанска система да се възвръща. В Индонезия с две дози ваксина против коронавирус са към 45 % подлежащите на имунизация към 208 милиона души от популацията, а тези с една доза са 66 %. Повечето са ваксинирани с китайската ваксина " Синовак ".

Пакистан също забрани достъпа за хора, идващи от седем страни, поради новия вид на короновируса - Омикрон - на фона на постоянен спад на новите случаи и на умрелите с ковид. Забраната се отнася за РЮА, Лесото, Есватини, Мозамбик, Ботсвана, Намибия и Хонконг и влиза в действие през днешния ден, заяви представител на здравното министерство.

Този месец Пакистан регистрира дълготраен спад при инфектираните и обвързваните с коронавирус смъртни случаи. През последното денонощие са открити 303 нови случая и са умряли петима души. В Пакистан до момента са сложени 122 милиона дози ваксина против ковид. В страната 220-милионно население са изцяло имунизирани над 49 милиона души.

" Появата на нов вид прави още по-спешно имунизирането на всички подлежащи на имунизация на възраст на и над 12 години ", съобщи през вчерашния ден министърът на планирането Асад Умар, който управлява и националния действен център за справяне ковид. Правителството си е сложило за цел до края на годината да имунизира 80 милиона души. Саудитското министерство на вътрешните работи приключи от през днешния ден полетите от и до Малави, Замбия, Мадагаскар, Ангола, Сейшелските острови, Мавриций и Коморските острови, заради опасения, свързани с новия вид на ковид, заяви в Туитър държавната информационна организация СПА, представена от Ройтерс. В петък Саудитска Арабия спря полетите от и до Южна Африка, Намибия, Ботсвана, Зимбабве, Мозамбик, Лесото и Есватини.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР