Все повече случаи зафалшиви петдесетолевкиу нас, посочваNOVA. За последните три

...
Все повече случаи зафалшиви петдесетолевкиу нас, посочваNOVA. За последните три
Коментари Харесай

Бум на фалшиви банкноти от по 50 лева

Все повече случаи за подправени петдесетолевки у нас, показва NOVA .

За последните три месеца в Националния център за разбор на Българската национална банка(БНБ) са били арестувани 340 подправени банкноти. 278 от тях са били с номинална стойност от 50 лв. . Колко подправени пари попадат в джоба ни, без даже да подозираме - никой не се заема да проучва.

При всяка покупка в магазина Валерия Маринова от Монтана има едно мислено за подправени банкноти. „ Засега не съм попадала, само че чух за това нещо. Внимавам , само че като ги изтегля от банкомата си мисля, че са от банка и няма проблем “, споделя дамата.

Само преди дни в ръцете на Камен Аврамов, който е притежател на квартален хранителен магазин, попаднала съмнителна петдесетолевка . Разказва, че най-често подправени банкноти се дават по време на празниците , когато има доста пазаруващи хора.

На пазара в Монтана се надяват, че никой няма да извади подправени 50 лв. за кг чушки или домати. Хората могат да познаят подправените пари по няколко метода.

„ При по- съмнителна хартия и по съвет на човек, работещ в банка, ревизираме грапавината на ревера на банкнотата. Това било сигурен знак , че когато я има, банкнотата не е подправена “, изяснява Камен Аврамов.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР