Все повече руски войници искат да напуснат фронта с навлизането

...
Все повече руски войници искат да напуснат фронта с навлизането
Коментари Харесай

Все повече руски воиници искат да напуснат фронта в Украйна, разкриват тайни записи

Все повече съветски бойци желаят да изоставен фронта с навлизането на войната, която Русия стартира в Украйна на 24 февруари 2022 година, във втората ѝ зима. Това е изводът от диалози сред руснаци от бойните полета в Харковска, Луганска и Донецка област и фамилиите им в Русия, оповестява Associated Press. Агенцията разполага със записи от телефонни позвънявания.

" Тук няма такова нещо като гибел за храбрите. Просто умираш като дъждовен червей ", споделя един боец на брат си от фронта в Харковска област в Украйна.

„ Това, което се случва в Украйна, е просто геноцид ", се чува да споделя мобилизиран руснак на собствен непосредствен, като добавя, че " в случай че това не спре, скоро сами ще водим украинците към Кремъл “.

Друг назовава Украйна „ голям полигон, на който целият свят тества оръжията си “.

Сред бойците има и такива, които ясно акцентират пред роднините си, че ще се бият до дъно.

Associated Press е проверила самоличността на хората, чиито гласове се чуват в прехванатите диалози – някои от тях в региона на най-дългата и смъртоносна борба в Украйна - тази за Бахмут през януари 2023 година

Имената на бойците са съзнателно изменени в обявата, с цел да се отбрани сигурността им и тази на техните родственици. В Русия е наказуемо да се назовава " война " войната в Украйна, която Кремъл разказва като " специфична военна интервенция, както и да се подлагат на критика въоръжените сили. И за двете действия глобата е затвор.

Гласовете от диалозите са най-много на мъже, които не са желали или не са могли да избягат от готовност в армията. Някои от тях не са имали пари, обучение и благоприятни условия и по тази причина са подписали контракти с въоръжените сили. Някои са вярвали в патриотичния дълг. Един от мъжете на фронта е работил в месопреработвателно дружество, където е рязал кости. Друг е бил нает в адвокатска адвокатска фирма. Трети, когато е отишъл на война, е бил заседнал в задължения, излиза наяве от обявата на AP.

Един от бойците споделя, че разликата в отношението към мобилизираните и тези, които са на контракт, е голяма - и в оборудването, и в подготовката, и в обезпечаването на храна, питейна вода.

Трудно е да се каже до каква степен записаните диалози са представителни за настроенията във въоръжените сили на Русия.

Тайните записи идват на фона на опитите на Кремъл да примами от ден на ден мъже да подпишат контракти с съветската войска. Годишната есенна наборна военна работа в Русия започва през октомври, привличайки към 130 000 млади мъже.

Въпреки изказванията на Москва, че новобранци не са и няма да бъдат изпращани в Украйна, след една година работа те автоматизирано стават резервисти - съществени претенденти за готовност по-късно. От началото на войната обаче има десетки свидетелства, че наборни бойци са изплащани непосредствено на фронта. В последните месеци се следи и внезапен скок на правосъдните каузи против мъже в Русия, които отхвърлят да се бият или да се върнат на фронта.

Кремъл и съветското министерство на защитата не са дали отговор на молбите за коментар на AP.

Записите могат да бъдат открити.

Разкритията от записаните диалози идват на фона на продължаващите интезивни сражения сред Русия и Украйна.

През миналото денонощие съветската войска е направила набези в девет области, при които са били ранени минимум двама цивилни жители, заяви Kyiv Independent.

Руските сили са нанесли 56 удара по Херсонска област, при което е ранен един човек. Още един е ранен в Донецка област.

През уикенда Русия извърши най-масираната си офанзива с дронове против Киев от началото на войната, при която беше ранено едно дете, а голям брой здания бяха развалени.

Положението на цивилното население се усложнява в допълнение от неприятните метеорологични условия в огромна част от Украйна.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР