Все повече хора в Северна Ирландия подкрепят търговските правила в

...
Все повече хора в Северна Ирландия подкрепят търговските правила в
Коментари Харесай

Все повече ирландци харесват протокола след Брекзит и не искат отмяната му

Все повече хора в Северна Ирландия поддържат комерсиалните правила в района след Брекзит, огромна част от които английското държавно управление сега сочи изследване, представено от " Ройтерс ".

Съгласно протокола за Северна Ирландия управляваният от Англия район на процедура остана в единния пазар на артикули на Европейски Съюз, откакто останалата част от Обединеното кралство го напусна предходната година, което наложи инспекции на някои артикули, идващи от Англия.

Делът на хората с право да гласоподават, които считат, че протоколът е най-подходящото средство за ръководство на въздействието от излизането на Англия от Европейски Съюз, е повишен до 55% по отношение на 50% през февруари, както излиза наяве от социологическо изследване, извършено за Кралския университет в Белфаст.

За последно най-високо утвърждение от 53% беше записано през октомври предходната година, а при първото сходно допитване през април 2021 година поддръжка беше декларирана от 46% от респондентите.

Англия даде обещание да анулира елементи от съглашението, подписано с Европейски Съюз, в случай че не успее да убеди Брюксел да отстрани инспекциите.
 Джонсън не изключва промени в протокола за Северна Ирландия още тази година
Джонсън не изключва промени в протокола за Северна Ирландия още тази година

Проектозаконът се връща в английския парламент за спомагателни разисквания

Проучването обаче сподели, че множеството хора се опълчват на едностранните дейности на Лондон , а 74% считат, че контрактуваното съглашение сред Обединеното кралство и Европейски Съюз за облекчение на някои от комерсиалните спънки е за предпочитане.

Изследването демонстрира и че едвам 4% от респондентите се доверяват на държавното управление на премиера Борис Джонсън, до момента в който 84% декларират, че не му се доверяват. Гласоподавателите в Северна Ирландия са малко по-склонни да се доверяват (47%), в сравнение с да не се доверяват (43%) на Европейската комисия.

Много гласоподаватели в Северна Ирландия явно не престават да изпитват откровени опасения по отношение на това какво би означавало цялостното деяние на протокола, уточни професор Дейвид Финмор, един от създателите на плана. Той означи, че 55% от интервюираните имат терзания протокола подобен, какъвто е сега, да се извършва в цялостен размер.

Въпреки това, това последно изследване също демонстрира поддръжка за протокола, който върви нагоре и съвсем 2/3 от респондентите виждат стопански благоприятни условия в него, регистрира Финмор.
 Лондон провокира Европейски Съюз с промени в Протокола за Северна Ирландия
Лондон провокира Европейски Съюз с промени в Протокола за Северна Ирландия

В Брюксел и Вашингтон са недоволни от сходно развитие
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР