Все повече хора изключват млечните продукти от менюто си. Някои

...
Все повече хора изключват млечните продукти от менюто си. Някои
Коментари Харесай

С какво можем да заменим млечните продукти?

Все повече хора изключват млечните артикули от менюто си. Някои заради здравословни аргументи, други се отхвърлят напълно от животинските артикули, а трети просто съблюдават съответна диета.

Всички обаче срещат компликации, когато решат да заменят млечните артикули, тъй като и млякото, и сирената, и кашкавалите са едни от най-обичаните хранителни артикули в международен мащаб.

Освен това те са лесни за консумация и намират място в доста от класическите предписания и ястия. Затова търсенето на качествена опция от време на време се оказва мъчно. За благополучие, ние сме подготвили някои оферти за вас.

Ядково мляко вместо прясно мляко

 Алтернатива на млечните артикули

Прясното мляко е измежду продуктите, които имат най-вече други възможности. Това са ядковите и растителните млека. Бадемовото мляко е един от разновидностите. То е нискокалорично – чаша от него съдържа едвам 39 калории, 1 грам протеин и 2.5 грама мазнини. То няма толкоз мощен ядков усет спрямо другите растителни млека, тъй че е подобаваща опция като за начало.

Соевото мляко е друга алтернатива. То се предлага на хора, които имат лактозна нетърпимост. Чаша от него съдържа цели 7 грама протеин, 4 грама мазнини и 80 калории. Можете да изпробвате и оризово мляко, кокосово мляко, мляко от кашу.

Алтернатива на кравето масло

 Кокосово масло вместо краве масло

Маслото е различен млечен артикул, който е доста нужен в кулинарията. Заместителите на масло също са доста, освен това – напълно налични. За пържене и за термична обработка на високи температури кокосовото масло е съвършен сурогат, тъй като то няма канцерогенни свойства при нагряване.

Ако приготвяте солени храни, изберете обезмирисена алтернатива. Ако изберете класическо, може да неутрализирате аромата му и сладкия му усет с щипка сол. Зехтинът е друга опция. Той обаче не е подобаващ за печене и пържене, а по-скоро за сотиране.

Заместители на сиренето

 Тофуто е опция на млечните артикули

Алтернативи има и сиренето. Все по-популярни са ядковите сирена. В магазините може да намерите сирене от кашу или тофу. Те са подобаващи за паста, за салата, за сандвичи. Алтернатива на пармезана пък е така наречен веган пармезан, който се подготвя с бирената квас, която има сходен усет и също е на твърди люспи.

Заместител на киселото мляко

Киселото мляко е най-трудно за заменяне. В магазините има разнообразни разновидности – още веднъж йогурт от кашу, от соя или от бадеми. От тях обаче не трябва да очаквате същия усет. Но те са съвършени за плодови кремове, както и за утринна закуска с овесени ядки и плодове.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР