Все повече групи нелегални имигранти от Близкия изток, пресичат зеления

...
Все повече групи нелегални имигранти от Близкия изток, пресичат зеления
Коментари Харесай

Все повече мигранти навлизат в Албания?

Все повече групи незаконни имигранти от Близкия изток, пресичат зеления пояс на границата с Гърция и навлизат на територията на Албания, заяви БГНЕС.
Регионалното полицейско ръководство в Корча удостоверява, че съвсем всекидневно залавя групи имигранти, в това число дами и деца.
" От наскоро зачестиха групите емигранти, които посредством зеления пояс от Гърция навлязат на албанската територия. Средно групите са най-малко от 20 души, в това число дами и деца. Вчера открихме група от 25 души. Става дума за сирийци, иракчани и палестинци. Предишния ден заловихме група от 20 незаконни мигранти ", разяснява ръководството в изказване.
Полицейската статистика удостоверява, че през миналия интервал от годината, изключително през последните няколко месеца, са хванати над 3 500 незаконни мигранти, чиято цел е била да минават директно през Албания и да продължат към Черна гора, а от там към някоя западноевропейска страна.
Мигрантите, основно от Сирия, Ирак, Афганистан и Северна Африка, заплащат 500 по евро на границата с Черна гора, а в Италия - 1 200 евро на човек.
За справяне с това събитие албанската полиция от средата на юни съобщи подготвеност за увеличаване на съществуващите гранични единици с 200 члена към отрядите за бързо реагиране. Те са разпределени в покрайнините на Корча, граничещи с Гърция и Македония, в Гирокастро на границата с Гърция и в Шкодра, на границата с Черна гора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР