Все повече граждани и юридически лица обжалват активно пред съда

...
Все повече граждани и юридически лица обжалват активно пред съда
Коментари Харесай

Все по-масово става обжалването на актове на КАТ и НАП

Все повече жители и юридически лица апелират интензивно пред съда наложените им актове от органи като КАТ, Национална агенция за приходите, Инспекция по труда, Автомобилна администрация, Комисия за отбрана на потребителите, Агенциите „ Държавна финансова ревизия “ и други Това изясни Силвия Обрешкова – началник на Наказателното поделение във Варненския областен съд като се базира на данни за предходната година.

Налице за поредна година е понижение при групата каузи, включваща исковете за определяне на недължимост на парични суми, ориентирани към доставчиците на битови и телекомуникационни услуги, като главната част са делата против доставчика на ел.енергия. 976 са формираните каузи от този тип, при приблизително по към 1400 през предходните две години.

Посоченото понижение се дължи на първо място на по-малкото заведени искове против доставчика на електрическа енергия, след приемане от ДКЕВР/КЕВР/ в края на 2013 година на правила за премерване на количеството електрическа сила, позволяващи осъществяване на корекции на потребена ел.енергия за минал интервал.

При исковете по Кодекса на труда има растеж с 30 броя. Делата в този момент са 335, като се вижда спад само при заведените искове за анулация на уволняване и дисциплинарни санкции. Сега тези искове са 85 при 101 за миналата година. Делата за домашно принуждение са идентичен брой с записаните през предишния регистриран интервал – 216.

При бракоразводните каузи няма основна динамичност. Малко над 800 общо са постъпилите каузи за анулиране на брак. От тях с към 18% повече са разводите по взаимно единодушие, до момента в който делата за бракоразвод и нищожност на брака леко понижават.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР