Все повече деца стават жертва на агресия в социалните мрежи.

...
Все повече деца стават жертва на агресия в социалните мрежи.
Коментари Харесай

Увеличават се децата, жертви на агресия в нет-а

Все повече деца стават жертва на експанзия в обществените мрежи. Само в Пловдив за последните шест месеца няколко малолетни са били обект на закани и обиди във фейсбук. При различен случай възпитаници организирали в интернет пространството всеобщо бягство от учебно заведение, оповестява Българска национална телевизия.

Заплахите в обществените мрежи стават все по-модерни измежду тийнеджърите, споделят от локалната комисия за битка с противообществените прояви. Последният образец е за две петнадесетгодишни момчета, които се обиждали във фейсбук, в това число посредством нецензурни фотоси.

" Едното момче прикачва достоверни фотоси на другото с изключителни цинични и обидни текстове, които са подбрани дотам, че изкарва от равновесие пострадалото дете и му се постанова продължителна терапия, с цел да преодолее този стрес ", изяснява заместник-председател на Общинската комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни Петко Василев.

Зачестилата експанзия измежду подрастващите в интернет ужасява родителите, по тази причина доста от тях не разрешават децата им да посещават обществените мрежи.

Някои деца споделят, че множеството обществени мрежи са им неразрешени от родителите.

През първото шестмесечие на тази година в Пловдив са осъществени 47 закононарушения от малолетни. Най-много са кражбите в комерсиалните центрове. Все по-често девойки отвличат вниманието на продавачките, след което крадат скъпа козметика и облекла.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР