Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на

...
Все повече чуждестранни граждани продават имотите си у нас на
Коментари Харесай

Все повече руснаци продават имотите си по българското Черноморие на нашенци

Все повече задгранични жители продават парцелите си у нас на българи. В този вид покупко-продажби българските купувачи към този момент доближават 60% от всички купувачи на ваканционни парцели на морето и към 70% от тези в зимния ни курорт Банско. Това излиза наяве от изследване интернационалната организация за недвижими парцели Newestate.bg.

Продавачите са главно руснаци, които последователно напущат пазара, заради влошеното икономическо положение в страната им. Девалавцията на рублата да вземем за пример прави пътуването им до България и обслужването на парцелите им у нас много скъпо. Освен от страна на българите, има общоприет интерес от купувачи от Западна Европа, както и нараснал интерес от купувачи от Полша и Израел. Стандартното търсене е обвързвано с парцели за по 15 – 25 000 евро за потребление за отмора за седмица и отдаване през останалото време.

„ Тази наклонност е подбудена от атрактивните цени, които доближават до 300 евро за кв. в Банско и 400 евро по морето. От значение е също и очевидно по-добрата покупателна дарба на българите, подбудена от повишението на приходите и опцията за евтини ипотечни заеми ” - разяснява Горян Върбанов от Newestate.bg.

New Estate e бизнес план, учреден през 2005 година в Лондон от четирима бизнесмени. Постепенно компанията се открива като съществена организация, обслужваща задгранични собтвеници на парцели в България. Днес в нея работят над 30 индивида от България, Англия, Русия, Гърция и Украйна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР