Все повече български майки кърмят своето бебе и се подкрепят

...
Все повече български майки кърмят своето бебе и се подкрепят
Коментари Харесай

Все повече български майки кърмят своето бебе

Все повече български майки кърмят своето бебе и се поддържат една друга, споделя акушерката Надежда Стаменова от болница Надежда.

От 1 до 7 август в света се отбелязва Световната седмица на кърменето.За изгодите от кърменето споделя доктор Стаменова:

„ Доказано, че кърменето на бебето понижава вероятността то да развия диабет в по- късна възраст. Има е нещо друго, което малко се приказва. Кърменето е прочувствен развой по този начин, че това укрепва в допълнение прочувствената връзка сред майката и бебето. Що се отнася до препоръките по какъв начин да се съблюдава режими, какво  до препоръчаме на младите майки, няма режим. Това които би трябвало да вършат да следват сигналите на бебето си. Ако той желае да се храни дават храна, кърмят. Ако то спи, значи се спи. Кърменето на поискване, тогава, когато бебето покаже, че има потребност от сукане, то гладно или има потребност от усмиряване и най- положителният вид тъй като то знае тъкмо по кое време му би трябвало храна, какъв брой му би трябвало и сулфатно когато се на хранил е умерено. “, сподели доктор Стаменова.  
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР