Все по-трудно става да се пише. Думите вече не стават

...
Все по-трудно става да се пише. Думите вече не стават
Коментари Харесай

Гарелов: ГЕРБ ни остави руини с лъжи, измами и рекет

Все по-трудно става да се написа. Думите към този момент не стават за приложимост – преиначени, манипулирани и в последна сметка, обезсмислени. Те се използват единствено за прикритие, за замазване, за укриване, за изкривяване и в последна сметка, са станали лъжовни. Вече не можеш да кажеш истината, тъй като думите я слагат паралелно с всички други неистини. Затова към този момент четем с еднообразно безразличие и неистини, и истини.

Една заран минах по празната улица в Горна баня. Куцуках и си помагах с бастуна. На другия тротоар пред кръчмата стояха няколко късни махмурлии и гледаха към мен. Един се провикна и стартира да псува. Огледах се, нямаше други хора.

– Мен ли псуваш? – попитах аз ненадейно.

– Теб, я! Твойта мамица…

– Защо?

-Какво ще ми направиш? Ела де? Твойта мамица…

Нищо не можах да направя и си потеглих. Няма смисъл! Угнетяваше ме мисълта за какво ме атакува? Не бях дал никакъв мотив. Реших, че просто демонстрира пред другарите си какъв брой е мощен и не се опасява от нищо. Избра мен, тъй като съм прочут и несъмнено въплъщавам всичко, което му пречи в живота. Хора, на които другите са отговорни за персоналната им нерадост и са подготвени да си отмъщават. Седят по тротоарите, пият ментета и са подготвени за пердах и рушене. Утре те ще се обединят от някого, който ще ги насочи къде да излязат омразата си. И когато те трягнат да разрушават, спомените ми за последните митинги ще ни наподобяват като балет. Дори ще са надминали зимата на обсадата на Народното събрание.

А в същото време ние се занимаваме с дребнотемие и муден пиар. Гафове със замазване на станалото, Борисов и ГЕРБ тържествуващо раздуват всеки скандал за уязвимост, като несъгласията сред президента и премиера. Загрижили се за демокрацията и Конституцията, поставят благ крила на Пеевски. Човек би споделил по-добре да стават кавги, с цел да се разбере, че системата, наследена от ГЕРБ, е деградирала изцяло. Че държавността ни се е разпаднала и по този начин повече не може да се живее и тогава ще се надигнем пред Европа като един хубав народ от центъра на Балканите, който е скрил позора на мръсните покупко-продажби, притурил е боклука на политическия си живот и незабавно сяда на масата на народите с общителна усмивка.

Изпратихте За задачата, да не се изложим, се е трансформирала в средство да крием истината, да привикваме с лъжата и измамата и грубата мощ. Така стигаме до бедата, че и най-грандиозния скандал от нас, не е в положение да разсъни съпротивителните сили в обществото, тъй като злоупотребата с властта у нас е станало всекидневие. Всички са в един кюп – бандити, контрабандит и алчни политици, продажни магистрати, купени медии – всички се хранят от мършата на беззаконието и единствената им грижа е да не се наруши статуквото им. И по тази причина,когато някой от тях стартира да си раздават ритници, тогава стартират и проблемите.

Управляващи се боричкат да се еманципират от въздействието на президента, до момента в който раздават холивудски усмивки, с цел да замазват гафовете си, до момента в който се утешават, че малко им е времето още и до момента в който вътре в самата коалиция въздишат за нови избори, с цел да се оправдава за неуспехите си, край тъча загрява могъщият им съперник ГЕРБ. Те към този момент не чакат подобаващия миг, те стягат своите редици и старателно уголемяват появяващите се пукнатини.

Това, което ме тревожи, е че няма да бъдат направени по-радикални промени, тъй като политическата ни система е болна, което ме тревожи и, че депутатите не мислят по-дългосрочно. Фиксирали са се в сегашните си улеснения и грижи.

Така улиците ще се изпълнят в гневни обезверени хора, които ще изискат правото си за по-добър живот. Какво ще вършат тогава ръководещите – ще пуснат холивудските усмивки, ще вършат отстъпки, ще се карат между тях? Иска ми се тук да припомня уроците на Маргарет Тачър, която нарекоха „ желязната лейди “ поради метода, по който се справяше с сходни митинги.

Това време ще пристигна скоро. Опозицията няма да чака идната зима, тъй като тогава ще отмине инфлацията, ще паднат цените на тока, ще отмине пандемията и тогава ще проличи какво са научили младите ръководещи. Сега да се готвят.

Автор: Иван Гарелов

Източник: вестник „ Галерия “
Източник: svobodnoslovo.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР