Все по-горещо ще бъде в близките дни времето у нас.

...
Все по-горещо ще бъде в близките дни времето у нас.
Коментари Харесай

Все по-горещо ще бъде в близките дни

Все по-горещо ще бъде в околните дни времето у нас. В доста региони от страната се чакат рисково високи температури, стойности над 35° на сянка.

Днес оптималните температури ще бъдат сред 31° и 35°, в София - към 30°, по Черноморието - сред 25° и 28°. Ще бъде слънчево, със слаб, в Югоизточна България - сдържан североизточен вятър.

И на следващия ден ще бъде слънчево и още по-горещо, с температури сред 32° и 37°, в София - към 32°. В по-голямата част от страната ще остане съвсем безшумно, в източните региони и по Черноморието ще духа слаб, след обяд - сдържан вятър от изток-североизток. И по крайбрежието ще бъде слънчево. Максималните температури там ще са от 26° до 29°, температурата на морската вода е 23°-25°, а вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Много положителни условияя за разходка и туризъм в планините и на следващия ден - най-вече слънчево, с сдържан северен вятър.

Температурите в курортите ще се покачат още и оптималните ще са от 20° на Алеко, 27° в Боровец и Пампорово до 31° в Банско.

Слънчево и горещо ще бъде и в множеството страни от Централна и Източна Европа, на Пиринеите, Апенините както и на Балканите, където още на следващия ден температурите на доста места ще надвишават 35°.

И у нас през идващите дни покачването на температурите ще продължи. Ще доминира слънчево време с по-голяма възможност за следобедни валежи в неделя, основно в планините и в източните региони от страната. Превалявания не са изключени и в понеделник, когато температурите напълно едва ще се намалят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР