Все по-голяма популярност придобива хранителният режим, известен като Режимът на

...
Все по-голяма популярност придобива хранителният режим, известен като Режимът на
Коментари Харесай

„Извайваща“ популярност сред желаещите да намалят теглото си

Все по-голяма известност придобива хранителният режим, прочут като Режимът на Атанас Узунов. Последователите на този вид здравословно хранене споделят изгодите и показват персоналните си резултати във фейсбук група, която е с над 270 000 членове.
Режимът на Атанас Узунов е модифициран ВМ-НВ (високомазнинен-нисковъглехидратен) хранителен режим, който включва най-хубавото от актуалните международно приети хранителни методики за понижаване на телесното тегло и здравословно хранене.
В основата на режима на АТАНАС УЗУНОВ е намаляването до най-малко на секрецията на хормона инсулин и детоксикация на организма. Когато приемем храна (дори и единствено една хапка), равнището на кръвната захар се покачва,което води до нараснала секреция на хормона инсулин, който би трябвало да я обезврежда. Когато равнищата на инсулин са високи, към половин час след хранене ви се доспива, а пък още към час по-късно към този момент сте гладни (инсулинов глад). При секрецията си този хормон в никакъв случай не може да се усвои изцяло и остатъците от него се отсрочват в тялото ви като мазнини и шлака.
Ако консумираш естествени мазнини и намалиш приема на въглехидрати, равнището на инсулин в тялото ти ще падне по натурален метод. Високите равнища на инсулин блокират процеса на горене на мазнини и натрупваш подкожни тлъстини. За да се сведе до най-малко секрецията на инсулин, храненията в режима на Атанас Узунов са единствено две, с пропускане на закуската.
Изборът да се пропуща тъкмо закуската е обвързван с трите денонощни физиологични цикъла на човешкия организъм (приемане, усвояване и отделяне). Тоест пропущаме закуската и не се храним до обяд, тъй като дотогава организмът се чисти.
Режимът съставлява понижена консумация на въглехидрат, за сметка на по-голямо количество мазнини, където консумирането на „ добри” мазнини може да варира от 30% до 60%. Той включва консумирането на месо, риба, естествени мазнини, млечни артикули (ако можеш да ги толерираш) и доста зеленчуци. Режимът изключва от храненето захарните храни, високовъглехидратните като паста и самун, доста сладките плодове и така нататък (най-накрая има лист с позволените и неразрешени храни). В същата връзка има лимитирани още няколко групи артикули, които са лимитирани, само че не неразрешени.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР