Все по-често виждаме хората (в социалните мрежи, не на живо)

...
Все по-често виждаме хората (в социалните мрежи, не на живо)
Коментари Харесай

Може ли алкохолът да убие коронавируса

Все по-често виждаме хората (в обществените мрежи, не на живо) да се майтапят с това, че са си сипали чашка или две алкохол " за стерилизация " . Докато спиртът е един от приетите способи да унищожим COVID-19 от разнообразни повърхности или от ръцете си, не по този начин стоят нещата, когато става въпрос за консумация на спиртни питиета.

В редица страни се следи увеличено търсене и ползване на алкохол. Това докара до рекомендация от страна на Световната здравна организация към държавните управления да подхващат ограничения за ограничение на достъпа до алкохолни питиета .

Тепърва следва да забележим какви ще са резултатите от този апел. Но резултатът от потреблението на алкохол във време на самоизолация към този момент е явен - депресии, тревожни положения, експанзия, домашно принуждение и други. Така бутилката се трансформира в наш огромен зложелател.
 Снимка 476658

Въпреки това, към момента има хора, които имат вяра, че постоянната консумация на алкохол в действителност може да ги защищити от заразяване с ковид , да го убие, в случай че към този момент е влезнал в тялото им, или да го отстрани от въздуха, който издишат. На тях СЗО също има какво да каже.

Алкохолът с най-малко 60% централизация може да работи като дезинфектант върху кожата, само че този резултат не се следи и при директна консумация. Той даже няма да дезинфекцира устната празнина , да не приказваме да убие вируса в тялото ни.
 Световната здравна организация, самоизолирането, алкохолът и за какво би трябвало да го заобикаляме
Алкохолът - зложелател, а не избавление по време на карантина

Заблудата, в която ни вкарва пиенето

Алкохолът освен не ни оказва помощ да се борим с COVID-19, а даже в противен случай - понижава защитните сили на организма и ни прави по-податливи на него. Той влияе на имунната ни система по метода, по който на самите нас - прави я мудна и неефективна , написа Fox News.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР