Все по-бързо нарастващата човешка популация, както и пораждащата се от

...
Все по-бързо нарастващата човешка популация, както и пораждащата се от
Коментари Харесай

Тигърът и носорогът изчезват след няколко години

Все по-бързо възходящата човешка популация, както и пораждащата се от това потребност от естествени запаси нанасят неописуемо огромни вреди на животинското царство.

Според учените с помощта на човешката интервенция в природата единствено през двадесети век са изчезнали към два милиона скотски типа от планетата.

Хората оказват помощ на някои животни да изчезнат от земята хиляди пъти по-бързо, в сравнение с това би се получило в естествени условия. Защитниците на фауната съпоставят човешкото влияни евърху природата с всеобщото измиране на животните след рухването на метеор в края на мезозойската епоха.

Няколко от най-редките животни на планетата ще изчезнат от лицето й до няколко години. На първо място е индонезийският тигър. Масовото изсичане на гори, разширяващата се преправка на петрол в Индонезия е голяма опасност за останалите живи 400 тигъра в региона.

В Китай са останали една шепа раирани хищници, тъй като там ги изтребват, с цел да ги употребяват за подготвяне на медикаменти. Голямата бяла акула също е застрашена. В дивата природа съществуват едвам 3500 екземпляра.

Една от рибарските техники е ужасяваща – те отрязват парче от гръбната й перка, от която се подготвя скъпа чорба в Китай, и пускат животното да умира трудно в океана. Всяка година по този метод умират към 100 милиона акули.

Белите мечки са доста – към 20 000 броя. Но поради световното стопляне ледът се топи и големите лбели хищници не могат да си намерят храна. Северната синя риба звук, известна в Япония, е на изгубване. Но това не пречи тя да е един от локалните деликатеси.

Яванският носорог, чиито представители са едвам 60 на брой в целия свят, се изтребват поради рога. Един кг рог коства 30 000 $. Последните от типа си са събрани в резерват във Виетнам, само че всички те са прекомерно остарели и няма кой да продължи типа.

Планинската горила е застрашена от изгубване поради бракониери, обстрел от бойци в Конго, прекомерно застрояване на естествените им „ квартири ”. В момента в дивата природа съществуват едвам 720 планински горили.

 Горила

Калифорнийското морско прасе, което е отдалечен родственик на кита, живее единствено в Калифорнийския залив. Тези сладки животинки стават постоянно жертва на риболовци.

Тези, които остават живи, умират постепенно поради пестицидите в река Колорадо. Магелановите пингвини ще изчезнат поради изливането на петрол, а също по този начин стоплянето на океана, което кара рибата да се реалокира на по-студени места. Понякога се случва един пингвин да премине над хиляда благи, преди да откри храна.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР