Все пак пред „Александровска“ и пред „Пирогов“ имаше чакащи, които

...
Все пак пред „Александровска“ и пред „Пирогов“ имаше чакащи, които
Коментари Харесай

Подновиха ваксинацията с „АстраЗенека“, желаещите обаче намаляха


Все отново пред „ Александровска “ и пред „ Пирогов “ имаше чакащи, които споделиха, че нямат терзания за опасности от имунизацията. Медиците също бяха безапелационни в сигурността и успеваемостта на препарата.

Ваксинациите са възобновени и в лечебните заведения " Пирогов ", " Света Анна " и " Свети Иван Рилски ". В събота и неделя ще работят пунктовете в " Пирогов " и " Свети Иван Рилски ".

Избор на ваксини все още няма. В страната са налични над 100 000дози „ АстраЗенека “. На посочен телефон на определения имунизационен пункт може да се ревизира дали определената ваксина е налична, изясни заместник-министърът на опазването на здравето Жени Начева, представена от БНР.

По думите й хората могат да преценяват дали да се имунизират с наличната ваксина или да изчакат интервал, в който да имат избор на тип ваксина. Начева добави, че се обмисля вид записванията през електронния портал лица да бъдат изместени напред със съответния брой дни, в който регистърът не работеше. Ще бъдат известени, че са преазаписани за съответната дата и ще могат да я потвърдят или да я откажат.

1000 флакона с ваксини на " АстраЗенека " през днешния ден бяха раздадени на общопрактикуващите лекари в София. Джипитата още веднъж се редиха на опашка пред РЗИ-София.

Повече от два часа лишава на един доктор да вземе по три флакона от имунизацията, която ще стигне за 30-33-ма души, споделиха в " Хоризонт за вас " общопрактикуващи лекари.

Те показаха още, че се чака известно време, тъй като се попълнят документи, само че не се оплакват от това. Някои от тях имат желание още през днешния ден да стартират имунизацията на пациентите си.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР