Все пак най-добрият метод против махмурлук е да се пие

...
Все пак най-добрият метод против махмурлук е да се пие
Коментари Харесай

Лечебни коктейли срещу махмурлук

Все отново най-хубавият способ срещу махмурлук е да се пие с мярка и наслаждение. Но на всеки се случва да не помни тази максима и да се отдаде на юначен запой с мотив или без мотив. А българите са общоизвестни фенове на чашката, пардон - на бутилката, освен това в неумерени количества.

И по този начин...вечерта е предходна, наквасили сте се добре, заспали сте като мъртвец и ето, че идва сутринта, която ви сервира още в леглото главоболие, виене на свят и гадене. Но по какъв начин да се отървем от всичко това, без да се постанова да свършваме в токсикологията? Отговорът на този екзистенциален въпрос ще потърсим в актуалната публикация.

Вариантите са доста – от любеница до зелева супа, а и няма да е неверно, в случай че се каже, че историята на лечебните коктейли против махмурлук се написа и до през днешния ден. Кой тъкмо ще изберете и дали ще е ефикасен, е прекомерно самостоятелно, само че ето няколко хрумвания:

Коктейл H2O

Махмурлийте със стаж са наясно, че един от най-неприятните резултати на алкохола е дехидратацията на организма, което още повече придава черни краски на апокалиптичната пиянска картина.

 Вода

Коктейлът е обикновен и се назовава вода. Препоръчително е да се пие в огромно количество или в края на алкохолната вечер, както и по време на самата вечер. Няма да е проблем да разреждате коктейлите, шотовете или двойните уискита с по чаша вода на всеки два часа – това ще предотврати дехидратацията и ще ви спести това мъчително туптене в главата на сутринта.

Коктейл Тути-фрути

Отново преди лягане, единствено че не Н2О, а сок – портокалов или доматен, освен това домашно изцеден. Фруктозата, която се съдържа в този живителен коктейл, е повода за неговата резултатност. Тя форсира метаболизма и по този начин му оказва помощ да се отърве по-скорострелно от алкохола. Малкият минус на тази амброзия против махмурлук е, че една чаша е незадоволителна. Трябва да се одобряват най-малко десетина, а поради промилите в кръвта ви, ще се окаже непостижима задача, в случай че няма кой да ви се притече на помощ. Може би разновидността с водата въпреки всичко е по-добър и изпълним.

 Махмурлук

Солен коктейл

И въздържателите знаят, че солта задържа водата в организма и по този метод оказва помощ на непотребните килограми да се натрупат. Но всеки минус си има и своята позитивна страна - солта обаче може да се употребява за облекчение на махмурлука – колкото повече вода има в организма, толкоз по-добре за вас, фенове на спиртните питиета. Затова няколко солени айрана по време на радостната вечер не са по никакъв начин неприятна концепция.

Бира

Старите пиячи със стабилен стаж в алкохолните запои считат, че това е оптималното средство против махмурлук. Нещо повече - започнеш ли да изтрезняваш с бира, значи си стигнал най-високото равнище в йерархията на пиячите – ставаш, чувстваш се извънредно, боли те глава, гади ти се… Изпиваш 2-3 бири и към този момент си доста по-добре. Да, благи ми почитатели на чашката, само че това е единствено видимо. По този метод единствено отлагате неизбежното – рано или късно резултатът от многото алкохол ще се прояви и махмурлукът ще ви тръшне на леглото в мъчителна мъка, без значение че преди няколко часа сте се хвалили пред приятелите си, че с бира се изтрезнявало най-добре. Освен това да лекуваш махмурлук с още алкохол, даже и бира, не е по никакъв начин добра концепция, тъй като можеш да се пристрастиш, което не е задачата на задачата, нали?

И като за край, най-после, само че не и по значимост, постоянно можете да изпробвате коктейлите Родно произвеждане или Made in Bulgaria. Родният талант е измислил не едно и две средства против махмурлук като коктейл Шкембе, сок от любеница (но не с мастика) и най-много коктейл Зелева супа.

И въпреки всичко коктейл Умереност и мярка си остава най-препоръчваният от нас. Помислете си дали си коства за няколко часа забавление, да загубим през целия ден в болежка, неразположение и мъчителни прекарвания? Едва ли! Тогава хайде, наздраве и умната!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР